Saturday, August 19, 2017

:: (Review). - The Emoji Movie

Assalamualaikum & Hi....

Kebetulan malam tadi ai ke Aeon tiba² terfikir why not ai bawak anak² ai tengok movie? Mimi memang nak sangat tengok Emoji Movie ni.

So, ai pun walked-in TGV tengok ada tayangan awal malam. So, beli tix. Mimi dah biasa tengok movie tapi ni 1st time untuk Bidadari. Dalam hati doa banyak² dia tak buat hal. Dan rata² ai tengok memang ramai kanak² even bukan "family friendly" house.

Korang jangan suprise bila korang mula tengok Emoji Movie ni sebab korang dapat satu lagi short movie tau!! Lebih kurang 10 minit short movie Hotel Transylvania. Seronok pulak tu.

Ok jom kita review sikit Emoji movie :
Verdict ai : 4/5 
1. Menghiburkan bagi kanak²
2. Kalau org dewasa jenis tak FUN dia mesti tak suka
3. Cerita dia biasa²

Ceritanya berkaitan dengan satu emoji yang boleh buat semua mimik emoji lain padahal sebagai 1 emoji dia patutnya ada 1 emosi atau mimik je.




Lepas dia buat hal masa tuan handphone hantar emoji - lain ditugaskan lain dia buat. 'bos' emoji center tu arahkan dia di delete. Tapi dia lari...so bermulalah adventure emoji yang nama 'Gene' a.k.a emoji 'MEH'.






Dia pun tak p adventure sorang² dia p ngan kawan dia 'high 5' . Derang pun p masuk macam² apps termasuk candy crush!



Tak nak citer lebih nanti tak best pulak kan?
Jadi di nak akhir² cerita ada jugak la moralnya. Kepentingan persahabatan dan tak semua yang pelik tu tak berguna.

Kalau korang nak bawak anak² p tengok p la..sebab cerita ni full of colors!
Tu je. Mmmmmuahhhh!!!





No comments:

Top Post