Friday, August 11, 2017

:: (Review) Annabelle : Creation ::



Disebabkan ai banyak jugak la masa tiba-tiba nak pergi tengok movie. Kali ni jom ai cerita pendapat ai tentang Filem yang baru je release ni - Annabelle : Creation.




Keseluruhannya Annabelle Creation ni menceritakan "sejarah" bagaimana terwujudnya "hantu" Annabelle tu. Ianya bermula sejak anak pasangan Mullins a.k.a Annabelle terlibat dalam kemalangan jalan raya yang meragut nyawanya.










Sejak dari peristiwa itu pasangan Mullins ni di ganggu oleh "makhluk" yang derang sangkakan tu anak derang (Annabelle). Tapi nyatanya sebab kenapa jadi macamtu? Sebab derang sendiri jugak (Tak nak bagi spoiler..muahahahhahaha)











Kebetulan sekumpulan anak yatim tinggal pulak dengan pasangan Mullins ni, maka terjadilah babak-babak yang menggegar gegedung osikel ni haaa....



Sampailah si Annabelle ni akhirnya dapat take over satu body salah sorang anak yatim tu - kesian dak tu jadi mangsa keadaan.





Selebihnya korang tahu la ceritanya macamana kalau korang memang tengok sekuel-sekuel Annabelle yang sebelum-sebelum nih.

So................ai punya verdict? 3.5/5 

Sebab?

1. Tak menakutkan ai
2. Ai cuma terkejut 1 (SATU) kali je
3. Sound effek tak berapa nak banyak
4. Ada group dan beberapa orang perempuan/penonton lain terjerit-jerit OVER
5. Kalau dihayati sebenarnya cerita ni patut agak touching
6. Scene bunuh terlampau MILD
7. Ai tak takut tengok cerita nih T_T


Nampak tak betapa susahnya nak cari cerita hantu/seram yang takutkan ai. Hadoilaaaaa

Selebihnya korang kalau ada masa better korang pegi tengok sendiri dan pastikan korang behave, hayati cerita ni dan jangan la kacau kawan korang kalau korang pegi tengok ramai-ramai.

So...oklah it's fun to watch the movie dan baru iolls tahu cenggane Annabelle tu terperangkap dan menghantui. Jadi, janganlah korang buat perjanjian dengan SETAN.

Sekian!




watermark

3 comments:

sarah lalala said...

yeke tak seram? takpelah nanti sarah download tengok sendiri hihi

Salam singgah dari Sarah!
https://messarah.blogspot.my/2017/08/day-4-seven-things-that-cross-your-mind.html

farhanna jafri said...

baru je tadi pergi tengok. Sama la kita tak rasa seram pun hmmm penat tunggu bila nak habis

mamapp said...

Scroll laju2 sebab xnak baca spoiler haha.. oo ni sebelum Annabella patung Tu

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...