Thursday, March 14, 2013

:: Part 3 - Kereta Hello Kitty Dalam Gangster Celop? ::

Yes... The car is My Car - KureSya

Ramai yang bertanya cenggana si KureSya tu leh berlakon filem? Citernya agak panjang jugak sebenarnya kalao nak ikoot kronologi..tapi ku pendekkan je la ye.

Di satu petang yang damai lebih kurang bulan June 2012. Ai dapat panggilan telefon dari seseorang yang terus bertanyakan pasal kureSya. Soalan demi soalan ditanya. Dan ai pulak jawap je la dengan hati yang terbuka.

Oh..nak pinjam kureSya buat berlakon filem rupanya....tanjat mak tau...awwwwww..tak sangka kereta kecilku itu ada orang nak loan buat shooting. Hehehehehe....macam kelakar pun ada katanya 'Syamsul Yusof nak buat drift pakai kureSya' lagik tanjat mak dengar noksssss....

Setelah beberapa perbincangan, di satu petang yang damai, ai pun menuju ke lokasi penggambaran selepas mendapat SMS details tentang shooting hari tu (fefeeling retis jap, tak penah dapat sms details pasal lokasi shoot, scene berapa, siapa terlibat bla bla bla).



Ai sampai-sampai je ai nampak hummer abang Ahmad Idham tersergam gah kat bawah garaj..segan rasanya tengok kereta-kereta mewah yang ada..ai ada kuresya je oiiiii! Ai pun duduk kat satu sudut..main game kat handphone sebab tak tau nak buat apa. Tenogk krew ke hulur ke hilir siapkan set. Peramah jugak derang-derang nih..offer duduk kat kerusi empuk sebab tengok 'mak buyung' yang datang shooting kot.







Tak lama lepas tu datang la beberapa jejaka kurus. kat kawasan tempat lepak ai...nak training stunt katanya. Stunt tu di koordinasi oleh abang Komeng yang rupanya kelako brader nih! Hahahahhahaa......muka serius takoot tengok..tapi pak lawak!



Senja pun dah nak tiba...orang-orang katering sibuk siapkan makan malam. Sekali abang Ahmad Idham ajak makan...terasa malu lak ye la..kita tak terlibat secara langsung bukan watak utama ke apa ke..di suruh makan suruh tambah nasik bagai...dah la sambal ikan bilis kering dia sedap...perghhhh memang sedap! Tak sure apa nama katering tak sempat nak tanya...dah last-last dok terbayang sambal goreng ikan bilis yang sedap tu sampai la disaat-saat akhir mimi dalam perutku ini.

Malam pun hampir tiba....sekali salah sorang krew datang kat ai mintak kunci kereta katanya nak alihkan kereta dah sebab dah nak mula shoot. Kat situ nampak la kelibat Azad yang memang hingaq! Nampak Kamal Adli yang suka mengusik orang, Syamsul Yusof yang kontrol macho...hehehhe n Hanis Zalikha yang agak pendiam di situ. Nak ajak derang bergambar tapi takoot mengganggu derang lak time tu, ye la derangkan tengah kerja takkan aku nak p nyebuk2 ajak amik gambar? Tengok je la derang dari jauh hehehhehehe...



Oklah.....bersambung sebab nak pegi meeting kbai!



10 comments:

Ieta Mat Saad said...

Wow, hebatnya bertemu dgn artis2 termasuk blogger hebat Hanis Zalikha tu.... beruntungnya... Terima kasih sudi singgah & follow blog ieta ya :)

ALoNa CintamaniszLite said...

bestnya....ahmad idham ada hummer, fuii.......

sedap nama kete hang...

Hunny Kitty said...

@ieta - untung ke? hehehehehehe

@kak alona - bukan takat AI je ada hummer...

onie said...

pehhhhhhhhhhhh,onie pulak yang rasa teruja tahu,boleh buat entri ni,eh boleh tak ni?nak mintak tuan punya badan izin dulu ni,hikkk.....

onie said...

akak,nah.... dengan muka tak malu kita main buat je entri ini,bhahahahahahaha http://dia-honey.blogspot.com/2013/03/part-4-kuresya-berlakon-filem.html

onie said...

bhahahaha,abaikan komen bawah tu, silap copy link pulak,hehe.... dengan muka tak malu onie bikin entri ini tanpa izin akak,hik http://letopkeypad.blogspot.com/2013/03/pemilik-sebenar-kereta-sanrio-hello.html

Mazelina Zaini said...

bestnyaa dapat jumpa hanis zalikha :)

Hunny Kitty said...

@onie - trimas lalink

Hunny Kitty said...

@mazelina - rugi je xamik gambar

Remy hazza said...

glamer kuresya tu ye...!

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...