Friday, November 30, 2012

:: Tahniah my BFF - Keiko & Matt ::


Segala puji hanya untuk-Mu ya Allah yang telah menjadikan kami berpasang-pasangan. Selawat dan salam di atas junjungan kami Saiidina Muhammad S.A.W. rahmat sekelian alam serta keluarga dan sahabat-sahabatnya sekelian.

Ya Allah, pada hari yang berkat ini, kami berhimpun di sini sebagai tanda kesyukuran kami atas nikmat-Mu bersempena dengan majlis perkahwinan yang diadakan oleh keluarga kedua-dua mempelai dengan selamat dan sempurna bagi pernikahan anakanda mereka.

Ya Allah Ya Tuhan Kami yang Maha Sempurna, rahmatilah majlis ini semoga ianya berjalan dengan sempruna seperti mana yang telah engkau kehendaki dan berkatilah majlis yang diadakan ini dengan keberkatan dari permulaan hingga ke akhirnya. Sesungguhnya pertemuan ini adalah dengan izin-Mu.

Ya Allah Ya Tuhan Kami yang Amat Mengasihi, limpahkanlah rahmat dan keampunan-Mu kepada pasangan pengantin. Kurniakanlah keduanya ketenangan, kebahagiaan dan jiwa yang tabah menghadapi setiap dugaan dan cubaan hidup berumahtangga lebih-lebih lagi di akhir zaman yang penuh pancaroba ini.

Ya Allah, kurniakanlah restu dan kasih sayang diantara kedua pengantin ini serta eratkan hubungan keduanya sepertimana telah Engkau hubungkan diantara air & tanah, Adam & Hawa, Ibrahim & Siti Hajar, seperti Yusuf & Zulaika, Ayub & Rahmah, Musa & Safurah, Sulaiman & Puteri Balqis dan seperti Baginda Muhammad S.A.W. & Khadijah.

Ya Allah, satukanlah keduanya dalam inayah dan barakah-Mu. Semoga menjadi Nur ibadah yang mendambakan rahmat-Mu. Mudah-mudahan perkongsian hidup yang dibina ini dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah serta berkekalan hingga akhir hayat.

Amiin ya Rabbal A'lamin.

Thursday, November 29, 2012

:: Seram - Toyol? ::


Kejadian ini baru terjadi dalam Jumaat,Sabtu dan Ahad lepas.
Bukan ai yang alaminya tapi adik ai yang last yang kena n kawan-kawan dia pun kena.

Malam Jumaat lepas adik ai n kawan2 dia tidur la lambat akibat cuti sekolah. Aku pun memang ada dengar derang dok bersembang2 sampai lebeh dari tengah malam. So aku  biarkan je la..malas nak cakap apa-apa. Sebab sabtu pagi ai nak bangun awal.

Tak ingat dalam pukul berapa (lebeh dari kul 12 malam la nih) - ai dengar la adik ai n kawan-kawan dia keluar dari bilik n macam berlari pegi depan rumah..dan ceritanya begini :

Menurut adik ai..dia terdengar bunyi macam suara orang menangis mendayu-dayu depan rumah. Dia n kawan dia pun nak la pegi jenguk sebab lama sangat dah derang dengar bunyi tangisan tu.dengar macam sayup-sayupppppppppppppp je. Dia n kawan dia keluar dari bilik dan pegi la depan rumah sebaik aje dengar bunyi anjin dok menyalak pulak. Tup-tup nak tau derang nampak apa?

Derang nampak toyol berdiri depan pintu rumah (bukan pintu utama). Entah dari mana pulak tetibe anjing besar warna hitam muncul. dan tak semena-mena time tu jugak toyol tu berlari...punya laju adik aku cakap..macam WOSHHHHHHHHHHHH! gitu...~

Hari sabtu pulak..adik ai dan kawan-kawannya melepak kat garaj sampai nak naik subuh jugak la rasanya mungkin sebab nak jadik ;jaga' akibat kes malam sebelumnya..ye la kot-kot dihantar nak mencuri ke apa ke kan? nak kata toyol sesat tak tau la pulak...so derang pun lepak la sambil bersembang-sembang kosong n pakai wi-fi free dari rumahku...

Tengah sembang-sembang tetibe kawan adik ai yang sorang ni terdiam n pandang adik ai tak berkelip...
Rupa-rupanya...toyol tadik tu dok bertenggek atas bahu adik ai..!!!! budak ni punya berani...p cakap macam ni "HOI!!!!" terus toyol tu...loncat n lari laju2

Malam tadi punya cerita tak tanya lak..ada ke tak derang nampak sebab malam tadik pun derang berjaga jugak sampai kul 3 pagi tak silap....

dari mana datangnya makhluk itu..milik siapa ai tak tau ..

Tuesday, November 27, 2012

:: JEJAK KAKI KU DI BLOG MU ::

Create satu entry dengan tajuk JEJAK KAKI KU DI BLOG MU sebelum 28hb November 2012

dan copy paste link-link peserta ini ya =)



1) http://www.maeraismail.com/

2) http://indahsutera0605.blogspot.com/
3) http://dia-honey.blogspot.com/
4) http://ciksiputmanis.blogspot.com/
5)  http://lamanprincess.blogspot.com/
6) http://wifecombat.blogspot.com/ 
7) http://2octobersecret.blogspot.com/
8) http://mrsdhya.blogspot.com/
9) http://www.nieyxzha.com/

10) http://creamyshuga.blogspot.com/
11) http://juneaina.blogspot.com/

update!!

12) http://www.syuhadasalleh.my/2012/11/segmen-jejak-kaki-ku-di-blog-mu.html   
13) http://cikdania.blogspot.com/2012/11/segmen-jejak-kaki-ku-di-blog-mu.html
14) http://nyueyien.blogspot.com/2012/11/jejak-kaki-ku-di-blog-mu.html
  
15) http://kay-akam.blogspot.com/2012/11/segmen-jejak-kaki-ku-di-blog-mu.html
16) http://myjourneyandestiny.blogspot.com/
17) http://farahijriah.blogspot.com 
18) http://meyrajohn.blogspot.com
19) http://pandaiscute90.blogspot.com/
20) http://ieranie80.blogspot.com/
21) http://laramorreno.blogspot.com 
22) http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com/ 
23) www.mamashikin.com 


Link lists akan diupdate lagi jika peserta makin bertambah ya, so peserta pun kena update link list itu k. Kemudian, kepada peserta,sila tinggalkan comment pada entry rakan-rakan yang join sekali. Kena jujur ya. Dah namanya blogwalking kan. 

Moga aktiviti nie tak terhenti disini saja. Maera harap dengan blogwalking seumpama ini, kita boleh semakin mengeratkan tali silaturahim sesama muslim. 


Siapa-siapa lagi nak join?? Tarikh tutup 27hb November 2012 jam 11.59 malam.


Selamat menjoinkan diri. =)


Terima kasih.

Monday, November 26, 2012

:: Doa buat Mimi ::





doa mama buat mimi..semoga mimi membesar menjadi anak yg solehah...anak yang berjasa pada Allah..agama dan keluarga..amin...love u sayang!


‎3 Doa untuk anak supaya menjadi soleh dan solehah :


اَللَّهُمَّ فَقِّهُّ فِي الدِّيْنِ وَعَلِّمْهُ التَّأْوِيْلَ.
(Allhumma faqqihhu fiddin wa a'llimhuttakwil)
Maksudnya: Ya Allah, berilah kefahaman kepadanya dalam urusan agama dan ajarkannya Takwil (tafsir al-Quran).



اَللَّهُمَّ أَلْهِمْهُ التَّأْوِيْلَ وَعَلِّمْهُ الْحِكْمَةَ
(Allhummal hamhuttakwil wa a'llimhulhikmah)
Maksudnya: Ya Allah, ilhamkannya Takwil (tafsir al-Quran) dan ajarkannya hikmah (ilmu yang tepat).


اَللَّهُمَّ بَارِكْ فِيْهِ وَانْشُرْ مِنْهُ
(Allahumma barik fihi wanshur minhu)
Maksudnya: Ya Allah, berkatilah padanya dan sebarkanlah ilmunya.


Saturday, November 24, 2012

:: Contest - "Fisher Price Walk With Me!" ::


Dear All,




Good Luck!



Wednesday, November 21, 2012

:: excuse my Malay ::


Dear Friends,
A quote from Saiful Nang -

Mengembara ke seluruh dunia banyak beri pelajaran kpd saya. Antaranya ialah fakta Orang Melayu paling hebat Bahasa lnggerisnya. Ini adalah kesan dari perangai Kita juga yg sering mengetawakan BI orang Iain yg tidak sempurna dan tak ikut buku. Saya pernah beri talk & workshop depan Mat Saleh dan mereka lebih faham English saya dan English mereka juga sangat santai dan tidak pula betul grammarnya. Orang Cina, Jepun, French, Deutch dan banyak lagi yg English urusan rasmipun broken tetapi tetap mereka boleh terus berdagang dengan hebat.

Pada mereka (dan Saya) bahasa untuk Komunikasi. Yg penting Kita dan org yg Kita bercakap itu faham.

BUKAN UNTUK JADI AHLI BAHASA.

*Seorang kenalan saya Warga Britain berkongsi, lagi mudah Baca English newspaper Britain berbanding buku, blog Dan suratkhabar English Malaysia. Katanya, Malaysian English is too high.

faham?

excuse my Malay :)


Dang~!

Saturday, November 17, 2012

:: Vacation Time!!!! ::





Friday, November 16, 2012

:: Ada aku kesah ko benci kat aku? ::





Thursday, November 15, 2012

:: Baking ::

project time cuti....sudah lama ai x masak/baking ... now i'm back! dan salam maal hijrah n happy 3 months old my dear daughter

Thursday, November 8, 2012

:: For Sale - Tungku Kukus Jamu Mak Dara ::



SIAPA NAK BELI BOLEH CONTACT I ..







Masih Baru!
Tak bukak pek pun lagi!
Reason for sale : Tak menggunakannya


Harga: RM50 seunit

Tungku Jamu Mak Dara merupakan salah satu barangan yang terdapat di dalam Set Bersalin Ibu Halimah keluaran Jamu Mak Dara.

Tungku Jamu Mak Dara ini juga dijual secara berasingan bagi memenuhi keperluan para pengguna yang ingin bertungku tanpa perlu membeli satu Set Bersalin.

Tungku ini diperbuat daripada herba dan rempah ratus yang menjadikan ia bahan pemulih semulajadi. Selain itu ia juga digunakan untuk pelbagai kebaikan kerana kehangatan dari betu tungku ini dapat membuka liang-liang roma seterusnya memudahkan penyerapan kebaikan herba dan rempah ratus oleh tubuh.

Cara penggunaan:-- Basahkan tungku dengan sedikit air agar batu tungku agak lembab.- Kukus atau panaskan tungku herba selama lebih kurang 20 minit.- Lapiskan dengan 1 lapisan kain sekiranya panas dan kemudian tuam pada bahagian yang mengalami masalah.- Panaskan semula sekiranya tungku menjadi kurang panas.- Biarkan ia sejuk dan kering dahulu selepas digunakan sebelum disimpan.






Wednesday, November 7, 2012

:: BF Rocks!! ::





dats all i have to say!


Tuesday, November 6, 2012

:: Menetek Di Tempat Awam ::


Sila jangan berfikiran lucah terhadap tajuk di atas!
Ai tau mesti ramai yang berkuning-kuningan di fikiran khen?!!
ISK ISK ISKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK






[[[ kau hado?? ]]]

Ai penyokong tegar NIP!!
apa itu NIP? bukan cokolat NIPs ye kawan-kawan..ia adalah "Nursing In Public"
ai menyokong aktiviti perNenenan di tempat awam asalkan cara/gayanya kena dan tidak menyebabkan mana2 pehak 'tercedera' ....


Pengalaman pertama ai menenenkan mimi di tempat public adalah di tesco....time tu mimi dah mengamuk nak nenen (sebab dia tak nak bottle ye...) ..last2 lari masuk dalam fitting room..sambil berdiri je selamba rock..muahahahhahaa...!!!! AAK?

Pengalaman kedua masa tu kat JJ ..time ni dengan segera berlari ke tempat nursing room...

Tapi pengalaman pertama nursing mimi kat tempat terbuka adalah kat Sushi King...haiyyyooo......memang time tu sangatlah darurat..!!! yang ada cuma toilet....dah la toilet PANAS!!!! toilet..pepaham la....tak selesa bagi mimi nenen kat dalam toilet..terus keluar kembali ke Sushi King...tak bawak cover..yang ada napkin mimi...mujur napkin besar...n digabungkan ngan idea dari kepala otak my Incik Pinky jadiklah emergency nursing Cover...terbaik la...!!! win-win situation...mimi dapat makan..mama pun dapat makan! hahahahha n mujurlah ai ada kawan-kawan yang tak kisah ai BFkan mimi depan derang...ngeeeeeeeeeeeeeee...
orang lain yang pandang2 tu ai tak dulik la...bukan berbogel depan derang pun khen....

pengalaman anda pula bagaimana?!
adakah anda menyokong NIP?!




Monday, November 5, 2012

:: GempaQ Bangat Autoshow 2012 ::


venue : Juru Autocity Penang 
Date : Nov 11th 2012
Time: 12am ~ 9pm 


Autoshow categories 
1.Proton Standard
2.Open standard
3.Open extreme 
4.Perodua Standard 
5.Perodua extreme 
6.MIRA looks
7.Compact VIP
8.Open VIP
9.JDM open
10.Old skool
11.Lighting open 
12.GT Looks 

Audio categories 
1)2 woofer SQ/SPL
2)2 woofer SPL
3)4 woofer SQ/SPL
4)4 woofer SPL
5)Open woofer

Jury selections:
Best Airbrush 
Best Sticker 
Best Engine 
Best Interior 
Best bodykit
BEST CAR CLUB X5 

Reg close at 3pm!
Reg RM50 ( get T shirt )

Prizes :
1st - Trophy + Hyrax Oil + V1 Fuel Booster
2nd - Trophy + Hyrax Oil + V1 Fuel Booster
3rd - Trophy + hamper

ALL CAR CLUBS ARE INVITED 

Autoshow Call Khairul 019 5712256
Audioshow call Azahar 017 4371281
Organizer: GM EVENT MANAGEMENT
www.gilamodified.blogspot.com







Saturday, November 3, 2012

:: Malam Ini .... ::

Malam ini aku sengih sendiri membaca sms kawan baikku si Vinko itu..

Tahniah Vinko...selamat menjadi ermmmmm.... Tettttt kepada tetttttt yg asalnya tetttttttt tetttt tettttttttt .... Muahahahaha.... Arrrrrr....


Friday, November 2, 2012

:: Promosi --> Pakej Fotografi oleh Karl Feizal!!! ::

Dear My B2B frens....

anda belom dapat PhotoG?
anda masih tercari-cari pakej yang sesway untuk anda?
anda masih tercari-cari pakej yang affordable?
anda masih mencari photoG yang memberikan hasil gambar yang menarik?


JANGAN LEPASKAN peluang ini!!!

Grab this promo now!!! atau anda akan melepaskan peluang untuk diCapture Moment yang indah oleh seorang photoG yang sedang meningkat naik...!!!




antara hasil air tangan pejal






wanna see MORE??

wanna know MORE?
Call Karl Feizal NOW!!! @ 0193757147

Ai jamin u takkan menyesal...u takkan rasa rugi....becos dia memang seorang yang pantas buat kije....saya sentiasa berpuas hati dengan hasil tangan dia...TAK PERCAYA??

Apa lagi...cubalah and call him now!!

(pssssstttttttttttt.... selain photog kawen2 ni dia leh jugak amik gambar tunang/maternity)
Lai Lai Lai!!!!

Thursday, November 1, 2012

:: Cute Hello Kitty Dress ::


cute sangat...!!!!! tak sabar nak pakaikan kat mimi...yeah!

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...