Tuesday, November 6, 2012

:: Menetek Di Tempat Awam ::


Sila jangan berfikiran lucah terhadap tajuk di atas!
Ai tau mesti ramai yang berkuning-kuningan di fikiran khen?!!
ISK ISK ISKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK






[[[ kau hado?? ]]]

Ai penyokong tegar NIP!!
apa itu NIP? bukan cokolat NIPs ye kawan-kawan..ia adalah "Nursing In Public"
ai menyokong aktiviti perNenenan di tempat awam asalkan cara/gayanya kena dan tidak menyebabkan mana2 pehak 'tercedera' ....


Pengalaman pertama ai menenenkan mimi di tempat public adalah di tesco....time tu mimi dah mengamuk nak nenen (sebab dia tak nak bottle ye...) ..last2 lari masuk dalam fitting room..sambil berdiri je selamba rock..muahahahhahaa...!!!! AAK?

Pengalaman kedua masa tu kat JJ ..time ni dengan segera berlari ke tempat nursing room...

Tapi pengalaman pertama nursing mimi kat tempat terbuka adalah kat Sushi King...haiyyyooo......memang time tu sangatlah darurat..!!! yang ada cuma toilet....dah la toilet PANAS!!!! toilet..pepaham la....tak selesa bagi mimi nenen kat dalam toilet..terus keluar kembali ke Sushi King...tak bawak cover..yang ada napkin mimi...mujur napkin besar...n digabungkan ngan idea dari kepala otak my Incik Pinky jadiklah emergency nursing Cover...terbaik la...!!! win-win situation...mimi dapat makan..mama pun dapat makan! hahahahha n mujurlah ai ada kawan-kawan yang tak kisah ai BFkan mimi depan derang...ngeeeeeeeeeeeeeee...
orang lain yang pandang2 tu ai tak dulik la...bukan berbogel depan derang pun khen....

pengalaman anda pula bagaimana?!
adakah anda menyokong NIP?!




4 comments:

kakngah said...

wa nip di mana2 shj. janji anak kenyang. anak tak meroyan. aktiviti blh diteruskan. kang bila nak meroyan blh bikin mak dia jadi monster hoccay!
yang penting kita kene tau teknik dan gaya yg betul masa nak menenen tu supaya tak ternampak aset berkenaan. kang tak pasal2 jd bahan si kiah propa kahkahkah!! aurat kita pun nak kene pelihara sebaiknya.
memula mmg ras kekok.
lama2 ok jerrrrr..
practice makes perfecto!

chamizah said...

hahah aku pon NIP gak.. dh 3 anak aku, sume2 aku NIP jer.. dulik hape aku.. AAK? waakakaka.. tp kne la cover2..pkai shawl ke, tutup ngn tudung ke, ngn napkin ke, any la asal bby dpt nyusu..

sweetlavender86 said...

i pun dh biase NIP.kdg2 lupe nk bwk shawl.xpenah beli nusing cover.huhu..pkai pashmina je sebab besar.mule2 dulu rase susah tapi lame2 ok je.sbb boleh balut satu bdn.mcm2 tempat dh i NIP.hihi..kdg2 sorok sket bby bwh meja n susu kan.kover dengan baju n tdung.kene pndai kover.lame2 dh biase.

ALoNa CintamaniszLite said...

pengalaman akak dulu...selamba ajer menyusukan anak kat tempat awam. Tp mmg hati2 ler masa nk menyelak tu. akak pun tak suka orang ternampak apa2 yg tak sepatutnya dorang nampak, kan. Kena pandai2 lah.
Dan bila anak menyusu tu kita hadap ler ke dinding (contoh bila berada di dalam dewan menemani suami akak main badminton, hehe)..

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...