Wednesday, August 31, 2011

:: Selamat Hari Raya 2 ::

Kepada semua muslimin & muslimat seluruh dunia!



kad raya 2010


kad raya 2009








Tuesday, August 30, 2011

:: Eid Mubarak to all!!! ::





Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Thursday, August 25, 2011

:: Resepi - Air Katira ::




BAHAN-BAHANNYA:


Disediakan lebih awal:


Sirap:


Didihkan 2 cawan gula dalam 3 cawan air.
Masukkan 1 helai daun pandan, hingga larut gulanya.


1 cbsr kathira - direndam semalaman, buangkan kekotoran dan ditapis.
Dibilas dengan air masak, ditapis lagi.


10 butir kembang semangkuk - direndam semalaman buangkan biji dan kulit.
Ditapis, bilas dengan air masak dan ditapis lagi.


1 sudu besar rata biji selasih - direndam dalam air masak hingga ia mengembang, kemudian ditapis lagi.


1 tin susu cair (sejat)- 'evaporated milk' - (410 g)
1 cawan sirap
6 cawan air
1 sudu teh air mawar



CARA MEMBUATNYA:


Dalam sebuah mangkuk besar, masukkan katira, kembang semangkuk dan biji selasih. Tuangkan sirap, air susu dan air mawar. Dikacau rata. Masukkan
ketulan air batu atau air batu yang dihancurkan dan dihidangkan.



** biji KATIRA - leh beli kat kedai runcit india atau sengsei...sebut GETAH ANGGUR pun buleh...if tak jumpa2 ganti la ngan kabung pun tak pe or jeli ....n ape2 la korang suke

***actually banyak lagi bahan lain yg korang leh letak...ikoot suke korang nak ape ada dalam air katira korang..selamat mencuba!



Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Wednesday, August 24, 2011

:: Rabu Tanpa Kata ::






Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Saturday, August 20, 2011

:: Rara Zikry ::


Bangun, jangan kau terus terlena
bangun, masih ada harapan di sana.  bangun..bangunlah engkau dari tidurmu,  bangung usahlah terlalu setia,  bangun usalahlah terlalu selesa.  bagun..bangunlah dah alihkan zahirmu itu...




personally to me this lyrics sangat dabel meaning sampai meremang bulu roma membacanya.......

and gals n guys
KLIK HERE


**dalam kotak pink -my plat number!
let us pray for this pretty lady to wake up and walk again and smile again seperti kita semua yang sihat ini....[insaf sekejap] dan semoga Allah mempermudahkan urusan dia dan keluarganya. Dan semoga dia kembali sihat seperti sediakala...Amin


Rara......semoga Allah mengembalikan segalanya kepada kamu.....Amin~




Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty 

Friday, August 19, 2011

:: Lawak Lawak!! bahagian 2::














Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Thursday, August 18, 2011

:: Lawak Lawak!! ::

kalao tak nampak KLIK je kat gambar!

















Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Wednesday, August 17, 2011

:: Eid Mubarak from us! ::






Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Tuesday, August 16, 2011

:: Rangkuman Berbuka Puasa Kitty Compact & Kelisa Club ::



Alhamdulillah syukur, programme yg ai organize ahad lepas berjalan dengan lancar ...hampir 90 orang telah hadir dan deretan kereta kompak menghiasi SOHO, Bangi pada hari terbabit...ai dah macam tuan rumah buat open house...tak sempat2 nak duduk makan pun..sampai my h ubby tegur suh minum dulu...hehehehe ikuti laporannyer..


Lebih kurang jam 1700 bertempat di Shell Sungai Besi arah selatan. Lebih kurang hampir 20 buah kelisa/kurey/gino/L8/L5 & moderno berkumpul untuk berkonvoi ke SOHO, Bangi untuk majlis berbuka puasa sesi 2011.

Lebih kurang jam 1800 konvoi bergerak ke SOHO, Bangi di ketuai oleh KureSya.
1810 : Sampai di SOHO, Bangi sesi mengemas2kan parking masing2

Sementara menunggu waktu berbuka  puasa sesi ramasmesra serta bergambar sesuka hati telahpun berlangsung dengan jayanya. Trimas kepada semua yang telah memberikan kerjasama yang padu. Ewahhhh!!!

Alhamdulillah, majlis berjalan dengan lancar.
Selepas berbuka puasa masing2 meneruskan acara merenung skrin besar kat SOHO untuk menyokong Dato Lee Chong Wei....selepas habis set pertama kebanyakkan dari kami beransur kembali ke rumah masing2. Ada juga yang menuju ke arah Putrajaya untuk meneruskan sesi ramas2mesra serta bergumbira bergambar beramai2. Trimas to PhotoG of the day n nite Encik Aie & Encik Syuk... (PSSSSTTT!!! Masuk K-Kompak tak nih?! Ehehhee up la kat K-Buletin..leh market skitttt )

Lebih kurang jam 2300 masing2 bersalam-salaman untuk pulang. Trimas kepada kawan-kawan lama yang tak sangka turun jugak di putrajaya!!! Trimas A lot guys!!!

Sekali lagi, ai Syahoney ingin mengucapkan Trimas buat mereka yang telah banyak membantu terutamanya encik McD & Cik Lein Passo.

Ai mohon maaf andai kata ada terkasar bahasa (sorry ai kadang2 mmg laser). Ada terkurang maaf juga ai mohon ye…trimas to uolls yg datang smalam. Nanti InsyaAllah kita buat program lagi lepas nih. Aktiviti bersukan pula barangkali..nantikan UPDATE ye!

Akhir sekali......tak kira la world tak world mash ke tak mash...kita semua pernah berada di sini : Z E R O ....semoga kehadiran anda semua dalam dunia modifikasi ini akan mengeratkan silaturrahim kita semua. Trimas....

Syahoney melaporkan untuk KCTV! xoxo





enjoy antara gambar sewaktu hari kejadian!
















banyak lagi gambar lain...tapi semua kat FB..so enjoy ya!



Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...