Thursday, April 13, 2017

:: Review - Fast & Furious 8 ::



Hai semua!
Bertemu kita lagi. Kali ni ai nak buat review filem pulak. Filem apa?
Tentulah FAST & FURIOS 8.
Ai punya prediction masa tengok poster dan tagline. Macam...hurmmmmm "Lari konsep lagi la nih. F&F sepatutnya tentang street race..."





So, kebetulan ai ada kelapangan nak pergi tonton FF8. Dan my last verdict is A+ a.k.a 4 flat!
Tak mengecewakan langsung!
Bermula dari minut pertama i'm glued to my seat!

Jalan cerita tak menghampakan.
Terpaksa jugak cerita sebab cerita dia kali ni best than yang sebelum nih.



Bermula dengan Toretto dihampiri perempuan cantik yang misteri kat Cuba. Dia bagi phone kat Toretto yang mana dia tak leh SAY NO to the assignment. Makanya dia "berpaling tadah" pada "family" dia.
Bermulalah cerita dia "lari" dari kelompok family dia dan buat kerja untuk si Ciper (sebutan dia Sypher) dalam misi rampas "God's Eye" rampas nuklear dari Rusia bla bla bla.

Kenapa dia buat cenggitu? Sebab "family" jugak (rasanya better korang pergi tengok sendiri).
Kat dalam movie ni lah korang akan tengok semua yang JAHAT dalam previous movie akan jadi GOOD GUY. Dah la jadi good guy, jadi good-sweet guy lak tu! Siapa? SHAW family akan bergabung dengan FAST family.

Dan dihujung cerita. Good guy win dan orang jahat iaitu Ciper terlepas.Si Ciper ni memang GILA habis..sangat GILA! Makanya pasti ada FF9.
So....itu je kot yang ai sanggup cerita, kalau cerita semua tak syok lak nanti.


dapatlah roadtax sticker


tumbler cute ni (tapi adik ai yang dapat...kitaorang p tengok lain2 cinema!)


yang ni ai dapat! Hahahaha





Sekian.


watermark

4 comments:

tenku butang said...

Comelnya tumbler tu

Nadia Johari said...

macambest je..kene tengok ni

zaza iman said...

ramai cakap best..nantiada masa nak tonton

atiehilmi dot com said...

haa.. tak dan betul nak g tengok.. hee~

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...