Friday, January 9, 2015

:: Bila KTM Komuter Tergendala Seluruhnya ::


Semalam punya cerita la nih...petang, balik kerja. KL Sentral. Komuter.
Ai punya pelik apa hal terlampau terlajak ramai orang? Dah macam nak masuk stadium dah!
Siap masa ai sampai tu pegawai komuter tu tutup semua gate masuk.

Ai tak dulik ngah dia dok busy layan pertanyaan orang ai boloskan diri nak turun jugak takut lambat sampai punya pasal.

Ai turun je..Ya Rabbi!!!!!
Dah macam rusuhan orang nak masuk tren...!





Ai masuk jugak siap tanya orang dalam tren "Apa sebenarnya jadi nih?" orang tu geleng-geleng kepala.

Ai pun susup je masuk p gerabak ladies. Tetiba ada announcement.....mintak kosongkan gerabak pergi platform lain. Platform seberang lak tu....naik le lobi balik dah tak boleh nak keluar pulak...adoiyaiiiiiiiiiiiiiiii.




Ada announcement lain pulak yang mana katanya disebabkan masalah teknikal SEMUA landasan TAK BOLEH GUNA!

Eh eh ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..jam dah pukul 1810.
Kena fikir Plan B!




Last-last naik balik Putra pegi Masjid Jamek naik STAR pulak sampai rumah.....gilo betul!!!!




Tinggi gila air naik......tengok nih! Kalau hujan tak berhenti petang semalam....memang alamat banjir teruk la KL!





Sampai sudah ai tak tau apa punca komuter punya masalah tu semalam. Hope hari ni ok la.











watermark

4 comments:

nadiah hanum said...

Ramainya umat manusia nak naik tren tu...

Maria Hasun said...

Maria rasa ada landasan tergelam air kot, , kot la

Nadt said...

Baca berita katanya ada rel ktm yg putus.

Mama Kembar 3 said...

uishh nasib baik smalam ambik cuti half day, lepas lunch dah balik. kalau tak, konpem mama sangkut sama kat situ.

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...