Tuesday, December 9, 2014

:: Review Godang Nasi Padang Asli, Putrajaya ::





Nama Restoran : Rstoran Godang Nasi Padang Asli
Alamat : Lot C1-LG-5, Ayer@8, Jalan P8G, Presint 8, 62250 Putrajaya
FB : Godang Nasi Padang
Biz Hour : 11 am- 10pm (Isnin-Ahad)

Sabtu lepas me and my small kitty family ke Putrajaya. Lepas re-union kami dibawa olah Cik Nane ke Ayer@8 di Putrajaya. Punya lama tak datang Putrajaya tak sangka dah ada tempat cantik untuk makan bersama family.





Kali ni ai akan bercerita sedikit tentang Restoran Godang Nasi Padang Asli. I'm a fan of nasi padang specially lauk-lauk ala-ala minang yang ada. Ada darah minang la katakan...hahahahaha.



Melangkah masuk ke dalam restoran ini, kami disambut dengan penuh sopan oleh seorang pelayan. Sangat tinggi budi bahasanya. Cara layanan beliau pun sangat bagus. 5star for the good man...bukan sahaja pelayannya bagus. Bos restoran ini juga turun padang melayan kami semua. (Saya kira beliau bos, kerana dia sentiasa duduk di tempat juruwang).

Restoran ini bukan sahaja menyediakan makanan berhidang ala cart, kalau nak set pun ada. Harganya sangat berpatutan. Western pun ada...tapi agak terkilan sebab tak sempat nak rasa tauhu bakar....sebab kami balik before waktunya.




Harga set lunch yang bagi ai murah.....sebabnya? Nasi padang agak mahal harganya dekat mana-mana restoran yang ai pegi selama nih



Masakan direstoran ni memang sedap terutama sambal yang POWER!!!!!!! Rasa macam nak datang lagi nak rasa ikan pulak nanti..hehehehehe

Soto juga sedap. Sup dia memang cukup rasa.



Bonus untuk restoran ini yang mana ia mempunyai pemandangan yang sangat INDAH...ai rasa waktu malam tempat ni lagi cantik......






Cantikkan pemandangan kat resoran nih? Siap leh tengok cruise lagi tau!





Tak sempat nak amik gambar makanan sebab terlampau lapar dan dahaga. Kalau tak tak la order sampai 4 gelas air. And ya....SIRAP SELASHIH anda superb!!!!





Ai bukan fan sirap selasih...tapi entah kenapa haritu sirap selasih kat restoran anda memang best!






So...berapa bintang ai nak bagi?
Total : 4.5/5

Layanan : SUPERB
Masakan : Sedap, kena dengan tekak ai

Surely akan datang lagi..nak try datang malam pulak sebab nak makan tauhu bakar!

p palang s: tak perasan lak dalam menu ada soda gembira ke tak....ada tak?






watermark

11 comments:

Allene ALineWorks said...

ni my husband mesti suka...

bintang hati said...

waa... best ni tmpt mkn baru .. harus try ni... tgh ngidam nk mkn lamb chop..hahih

bintang hati said...

waa... best ni tmpt mkn baru .. harus try ni... tgh ngidam nk mkn lamb chop..hahih

aquarius morius said...

Blogwalking sambil baca entri. :)

Aquarius recently post : Bagaimana akhirnya saya berjaya atasi masalah rambut gugur

AkuBiomed said...

Saya suka nasi padang ini. Pernah kawan bawa pi makan. Walaupun agak mahal tetapi sedap. :)

Eazlye Reefa said...

osemm..!! aku ni mandang memasak jek.. kalo dah balik rumah punya lah malas nak keluar..heee...mlm ni nak g lah..:)

yoorin melacolea said...

adehh..teh botol tu yg menarik membuatkan perasaan nk try nasi padang kat sana pulak.. ^_^

Ab Mus said...

Business hour tidak dinyatakan.

Ab Mus said...

Business hour tidak dinyatakan.

Ab Mus said...

Business hour tidak dinyatakan.

Hunny Kitty said...

AB Mus ..actually ada dalam bisnes kad yg ai pamerkan tu..maaf ye jika tak nampak

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...