Friday, December 5, 2014

:: 7 jam di Singapura ::




29/11/2014 atas sebab-sebab yang agak kecemasan kami sekeluarga terpaksa ke Singapura. Kami bertotal dari Kuala Lumpur jam 0730.

Adventure betul perjalanan kali ini kerana i'm the driver all the way to JB sebabnya? Incik Pinky outstation. Mimi pulak agak mengada-ngada sepanjang jalan. Asyik nak memerap je. Dah la yang naik kereta dengan ai mereka yang tak ada lesen dan yang tak boleh memandu long-distance!





Nak tak nak kena amik risiko memandu dengan mimi di pangkuan yang kadang-kala nak BF dan kadang-kala nak tido. YEAH...i'm a SUPER MOM!!! bukan super dan ni ULTRA dah!
And yes, Mimi still BF pada usia 2 tahun 4 bulan!



Sampai di JB check in dulu solat dan freshen up. Lepas tu terus gerak masuk Singapura tapi dengan 1 kereta je sebab barang semua dah load keluar dari kereta masing-masing. So, tumpang kereta my bro la.

Dari imegresen nak masuk singapura dah makan 1 jam lebih. hadoiiiii ai dah pening, ye la tak biasa jadi penumpang tempat duduk belakang and jem!



(rombongan oiii hahahhaha)

Lepas dari singapura immegresen around 1630. PEgi melawat family mom kat sana sementara belum nak senja.

Lepas dari tu bermulalah acara menghabiskan duit. Ai tak tukar banyak pun dalam SGD100 je sebab tak de apa pun nak beli sebenarnya (baki SGD lama pun masih ada). Ini singapura bukan Thailand! Hahhahaha~

Sempat ke Kelantan Street membeli-belah helmet.


(fast grab hari tu)


Lepas dari tu dah lapar singah Geylang, geylang pun dah nak tutup tak de apa dah! Aku ni dah la makan memilih last-last makan 2 suap maggi goreng yang tak sedap! Terus tak nak makan apa dah!


(sorry TAK SEDAP!)

Dari Geylang ke Bugis street yang agak berhantu! Hantu nak membeli la...ai nak fast grab je. Keychain,Beg and fridge magnet. Lepas tu teman adik-adik ai nak beli baju pulak. Tengah syok memilih tetiba Mimi mengamuk semengamuk ngamuknya! Terjerit-jerit menangis....mampoiiih!!!! Kelam kabut ai dibuatnya bawak lari mimi keluar dari dalam kompleks tu...dia super mengantuk dipujuk cenggane pun dah tak nak kecuali.............'NENEN'.



Cis!! Cis!!!
Ai lintas jalan cepat-cepat tak kisah dah my mom ke sapa ke yang ai tinggalkan yang penting Mimi!

Ai pun nyorok belakang kedai Trishaw Uncle...terlindung sikit. BF kan mimi. Tak sampai 5 minit ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ. Settle masalah! tapi tak dapat beli barang la...kirim je kat my sis.



Habis je lepak dekat 2 jam kat Bugis Street. Bawak my mom pegi Esplanade,Merlion bla bla bla. Cantik malam kat sana..memang cantik!



Mimi pulak jadi takut dengan segala jenis patung yang ada kat ngan One Fullerton, Merlion pun dia cuak...terpaksa jalan laju-laju lagi sekali! Hahahhahaa



Habis lepak terus keluar memandangkan Arab Street yang my mom nak p pun dah tutup.

Keluar tak makan masa lama langsung! Mungkin sebab insiden #keeperkatmana ..oppppsssss!

Balik kelaparan lagi singgah mamak tapau roti telur. Mimi makan sebijik roti telur punya lapar Mimi mumu ai tu!

So itu je la cerita very short visit to singapore. Not a fan of singapore but can laaaa....till then! Bye!


watermark

2 comments:

Miqha Azmi said...

seronoknya,,iqha yang duk johor ni pon tak sampai lagi ke singapore,,haha
btw,,iqha singgah sini sambil klik nuffnang.. :)
http://mylifemiqhaazmi.blogspot.com/2014/12/cara-nak-buat-duit.html
do visit me and click ya,,tq :))

AkuBiomed said...

Cantik helmet fullface. Kalau saya pun berkenan. Belum ada pengalaman melancong ke Singapura.

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...