Wednesday, October 15, 2014

:: Cerita Panda - Buluh Betung Makanan Panda Malaysia ::



Hehehehhee....ni antara kisah my bro dalam BERNAMA 14/10/2014


Korang tau tak asalnya pasangan Panda Malaysia Fu Wa & Feng Yi ini tidak pernah tahu rasa Buluh Betung ni cenggana. Derang cuma makan buluh yang ada di kawasan pergunungan tabii mereka sahaja.

Sebelum mereka dibawa pulang ke Malaysia, Team Panda Malaysia Zoo Negara telah membawa beberapa jenis buluh yang tumbuh melata di dalam negara kita untuk sesi 'food testing' pasangan panda ini.

Dan syukur kerana mereka dapat menerima rasa buluh betung. So, tak la pening sangat nak fikir nak bagi makan buluh import je nanti kat pasangan panda ini.

Dan cerita mengenai buluh betung ini ada disentun dalam Majalah 3 dan semalam BERNAMA pula bercerita sedikit mengenainya.

Yang bestnya menurut my brother, wartawan BERNAMA ni cari dia & team sampai dalam hutan buluh kat Rembau tu! Tak memasal fefeeling reting kejap ye? Hahahahhaha...


ok tu je cerita Panda kali ini. Until Next time! Kbai!








sumber : FB Bernama


watermark

No comments:

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...