Tuesday, August 20, 2013

:: Resepi Baby - Cereal Lobak+Keledek & Kentang Mayonis ::

Resepi 1 - Cereal Lobak+Keledek

1 biji lobak merah &  ubi keledek merah sebab keledek merah manis
susu (susu ibu pun boleh susu formula or fresh milk pun boleh)
3 sudu besar cereal

Kukuskan lobak merah sampai lembik
Kisarkan/lenyek sehingga halus (tak halus sangat pun tak pe ikoot umur baby kita)
cereal mesti dicairkan dengan susu secara asing
kemudian masukkan cereal + susu kedalam kisaran lobak merah dan ubi keledek.

Gaulkan serata-ratanya
SIAP!


Resepi kedua -Kentang+Mayo



Bahan2 : Kentang (tak k isah berapa banyak, selalu ai buat untuk mimi pakai 2 bijik je)
              Mayonis

Cara buat dia sama macam kita buat mashed potato...rebus kentang...angkat..lenyek2 kentang pai hancur & campurkan dengan mayonis! Kalau nak lagik variety masukkan sayur macam bayam or lobak yg dah kita rebus jugak.....so siap dah la. Senang kan?


Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

2 comments:

ALoNa CintamaniszLite said...

Selamat hari raya..
Mimi sakit apa raya ari tu??
akak raya hari tu takde kat tpg...raya kat bentong dulu..
raya ke 3 baru ada.

Kechek Buzz said...

wahhhh...kne pegi sepahkan dapur mak ni...hehe..salam perkenalan..

http://suarackatak.blogspot.com/

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...