Monday, August 12, 2013

:: Malam Raya Di Hospital ::



Kenapa dekat hospital?
Mimi warded..
Why??

Masa on the way balik taping tu mimi demam lagi...hari tu dah hari ke 5 mimi demam...tapi suhu badan dia naik turun naik turun...
segala bunga raya putih..asam jawa..ais batu..ubat klinik (bukan satu tapi 3!)
semua tak berjaya kebahkan demam mimi.

so dalam perjalanan balik tu memang sentiasa check suhu badan dia..


eventually half way to Taiping....



hati dah tak berapa nak ngam sebab suhu badan mimi naik mendadak!!!!



dengan jalan jem lagik T_T

selang 30 minit suhu badan mimi makin naik! Terus rasa lagi tak best!! Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..ni tak sampai Taiping lagi ni ha!





sampai je Taiping...tak balik rumah. Terus je pegi hospital sebab Mimi dah mula nak menangis tak berhenti..


sampai je kat ER..nurse check berat. Check suhu. Kemudian masukkan ubat bontot (masuk lagik...hadoi naik kesian ngan Mimi!)

Lepas tu amik darah. Terus admit mimi dalam wad kanak-kanak...


Dalam wad mimi sangat behave kecuali time nurse datang nak bagi makan ubat..dia macam trauma pulak.
Tapi syukur Alhamdulillah....cepat je suhu turun & terus kebah demam anak mama...

trimas jugak kepada Dr Fabian n nurses yang sangat2 menjaga mimi lemaklum la tak banyak pesakit pun...


DR. FABIAN MATHEWS
    Chief Medical Services
Consultant Paediatrician


Inilah doktor yang menjaga mimi siang malam serta on call. Hehehehe......lemah lembut, sopan santun, tak lokek ilmu n goofy :P








































  Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

1 comment:

Ideologi Hidayah said...

nowadays, kids kalau demam memang tak boleh ambik ringan. anak i pun hari tu warded, 4 days dekat hospital sebab demam panas sampai kena sawan.

Lucky that your daughter takder pape. :)

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...