Tuesday, December 27, 2011

:: Not feeling well ::


5 hari off termasuk MC


Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Tuesday, December 20, 2011

:: yang ku sayang ::



Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Friday, December 16, 2011

:: BBF Wedding - S.N Fariza ::

Ahad, Pegi kenduri Fariza lak....Fariza sangat cute rasa macam nak picit2 je pipi dia!!!!






walkaway




pelamin


rainbow cake yg somel


guestbook yg rasanya semua DIY (my hubby teruja sekejap)






my hubby sangat sukakan jeli kelapa nih





dapat bergambar ngan perantin!!! dia sangat CUTE!!!!!!


Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Thursday, December 15, 2011

:: Misteri - Pekan Karak & Penari Jawa Part 2::

Tak lama lepas tu ai call mirul balik....mirul citer. Tetibe dia nampak kat tepi jalan ada sorang perempuan tengah berdiri. Perempuann tu berpakaian lengkap persis penari jawa!!!

Mirul terkejut terus laju je mulut dia cakap "eh..!!! amenda tu?!"
tak semena-mena perempuan tu tetibe pandang mirul n mirul lak pandang dia balik. Kira mata bertentang mata la ni!!!

tah macamana....tup tup perempuan tu ada elok2 kat tepi kereta mirul (sebelah kiri jalan)....perempuan tu menari....sekali dia buat gaya macam melibas tangan...mirul cakap dia terkejut..sangat-sangat. Terus jadik separa panik..!!!

Dia call ai..tapi ai tak angkat phone
Dia call member gang lagi sorang pun tak angkat..
last last dia call sorang ahli Wujud....beliau nasihatkan mirul berhenti kat tempat yang ada orang. Baca ALFatihah, Ayat Qursi, baca 4Qul...

Mirul cakap dia baca pun dah bertabur2 tak tentu hala....
Last-last ai cakap...ada air putih dalam kereta tak?
Dia cakap tak de. ai suh dia singgah mana mana nanti beli air putih (air mineral)....selawat..minum air tuh. Sapu sikit kat muka..kat dada. Pesan kat dia. Sebelum masuk rumah baca ayat Qursi, baca 4qul..selawat banyak-banyak. Lepas tu mandi sikit. Iqamat dalam rumah. Langkah berjaga-jaga je nih....dia cakap "ok..nanti mirul buat"

Tadi call ..dia cakap dia rasa macam ok. Tapi tak tau la...tunggu je la citer seterusnya kalao ada apa apa yg lain jadik lak. Mintak simpang la...


(lebeh kurang cenggini la gambaran mirul)


pengajaran : jangan gatai gatai ikut jalan yg kita tak biasa ikut sorang sorang waktu 'peak hours' benda-benda halus nih. ikut je jalan hiway..penat penat je kerajaan buat! hahahahahahaha.....berhati hati di jalan raya....trimas!

persoalan : siapakah perempuan itu? adekah dia 'ikut' mirul balik?

jawapan : tak tau ....~



Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Wednesday, December 14, 2011

:: Misteri - Pekan Karak & Penari Jawa Part 1::

Assalamualaikum n salam sejahatera semua...citer ni sangat fresh dan baru terjadi malam tadik kat salah sorang Kitty Gang iaitu adik saye Mirul.

Citernyer begini....
Malam tadik tetibe saja ai terbangun dari tidur secara terkejut lalu tersedak2 macam orang hilang nafas n terbatuk2...siap cakap "Ya Allah....apasal ni!!!!" sampai hubbu yg tidu nyenyak kat sebelah bagun tanya kenapa.
Saya capai botol air..selawat n minum. Terus capai handphone pulak...nak tgk jam pukul berapa...0230 ...

tgk ada 1 missed call - Mirul.
Tgk ada 1 msg - Mirul

bukak msg tu "akak....tepon mirul balik...URGENT!"
hati dah tak sedap....terus call mirul. 2 kali!!! Tak berangkat...
"Iskk....apsal ngan budak ni!?!!!" kalih kiri kalih kanan semua tak kene...lepas tu rasa macam cuaca dalam bilik beraircond tu panas lak tetibe...

"Tidolah...." kata hubby ai
"Tak leh nak tido la...." ai balas
Tetibe Mirul sms suh call balik. ai pun call la mirul semula....

"Kak...tolong mirul kak" itu perkataan pertama mirul
"Eh.....kenapa ni?" ai leh dengar suara mirul agak cemas
"Mirul on the way ke kuantan ni.." katanya
"Ok..."
"Tadi mirul hantar Lien balik rumah dia...."
Dalam hati dah badget budak ni kene rembat ngan ayah Lien ke?
"Lepas tu mirul terus la gerak....tapi mirul balik ikut jalan lama ni kak..."
"Dah tu?" aku nak tau citer nih
"Lepas pekan karak tadik ada benda jadi kak..."




"Pulak dah..." dalam hati badget lak adik aku ni accident ke?
"Macam ni kak...Mirul lalu jalan lama ni...lepas pekan karak mirul nampak ada satu jalan lurusssssssssssssssssssssss je....mirul tengok la jalan sunyi..tak de kereta pun tak de lori pun"
"ok...

tetibe...talian terputus lak!! hadohhh....tepon mirul balik...tak dapat dapat...terus ai tak leh tido!!!! Risau ni risau~



Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Tuesday, December 13, 2011

:: BBF Wedding - Puan Seri Linda ::

Sabtu..ke majlis Puan Seri Linda.
Memula igt nak pegi awal ...tup tup hubby ckp tunggu dia balik baru pegi.
So..lepas hubby balik kije around 3++ kitaorg sampai Shah Alam.

Sedihnya hujan lebat sangat-sangat!!!!
gambar pun tak banyak.
Tak sempat nak jumpa tuan punya body..nampak dia adalah...dok amik gambar tepi bangunan dekat ngan khemah..time tu hujan dah mula nak lebat T_T






arch n pelamin yg gojes macam pengantin!





tak sempat nak tulis...pen tak de T_T

apa apa pun selamat penantin baru puan seri!!!!!




Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Monday, December 12, 2011

:: 7TH Months Anniversary (poyo je..) ::



BIG RED Farm ..Tempat janji dikota masa 1st time jumpa...




Plaza Tol Simpang Pulai ... 16/2/2010 kami jumpa kat sini la~



lobi hotel jasmine! dah lawa!






pemandangan dari bilik kami


leh nampak kureSya dari atas...


the best ayam golek di cameron highlands!




ke ladang teh!




kat meja ni la dia paksa ai makan sanwic sbb ai tak makan apa apa lagik dari KL on 'dat' day


akhirnya......kami berkahwin! dah akan sentiasa kembali ke sini...sebab di sinilah bermulanya cinta kami...




Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Friday, December 9, 2011

:: Brown Paper Murah ::

Di satu tengahari yang hening...tetibe dapat call dari my BFF...
tanya pasal preparation kawen n all..berapa kos bla bla bla bla bla...


wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!! she's ready untuk buat preparation in january 2012!!!

welcome to the club my B2B bff!!! 
dan dia bertanya tentang door gift...cenggane nak budget?
ai cadangkan kat dia brown paper bag...menurut sumber..... RM3.20/100pcs kat alamat di bawah nih.....murah kan!?


tak sabar rasanya nak berDIY bersama ngan dia! wehuuuuuuuuuuuuuuuuuu~



Bake With Yen (KLSdn Bhd

No. 30 & 32, Persiaran Puteri Satu Bandar Puteri
47100 Puchong, Selangor (Opposite GIANT Hypermarket, Bandar Puteri)
Phone: 03-8060 1828


No. 6, Jln Ss24/13, Taman Megah
47301 Petaling Jaya, Selangor
Phone: 03-7804 9361 


33, Lorong Haji Taib Satu, Kuala Lumpur
50350 WP Kuala Lumpur
Phone: 03-2692 7623

Pasar Besar Ttdi TS 123 Jalan Wan Kadir
60000 Kuala LumpurPhone: 03-7727 6073 


from this:

to this :








Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...