Thursday, December 15, 2011

:: Misteri - Pekan Karak & Penari Jawa Part 2::

Tak lama lepas tu ai call mirul balik....mirul citer. Tetibe dia nampak kat tepi jalan ada sorang perempuan tengah berdiri. Perempuann tu berpakaian lengkap persis penari jawa!!!

Mirul terkejut terus laju je mulut dia cakap "eh..!!! amenda tu?!"
tak semena-mena perempuan tu tetibe pandang mirul n mirul lak pandang dia balik. Kira mata bertentang mata la ni!!!

tah macamana....tup tup perempuan tu ada elok2 kat tepi kereta mirul (sebelah kiri jalan)....perempuan tu menari....sekali dia buat gaya macam melibas tangan...mirul cakap dia terkejut..sangat-sangat. Terus jadik separa panik..!!!

Dia call ai..tapi ai tak angkat phone
Dia call member gang lagi sorang pun tak angkat..
last last dia call sorang ahli Wujud....beliau nasihatkan mirul berhenti kat tempat yang ada orang. Baca ALFatihah, Ayat Qursi, baca 4Qul...

Mirul cakap dia baca pun dah bertabur2 tak tentu hala....
Last-last ai cakap...ada air putih dalam kereta tak?
Dia cakap tak de. ai suh dia singgah mana mana nanti beli air putih (air mineral)....selawat..minum air tuh. Sapu sikit kat muka..kat dada. Pesan kat dia. Sebelum masuk rumah baca ayat Qursi, baca 4qul..selawat banyak-banyak. Lepas tu mandi sikit. Iqamat dalam rumah. Langkah berjaga-jaga je nih....dia cakap "ok..nanti mirul buat"

Tadi call ..dia cakap dia rasa macam ok. Tapi tak tau la...tunggu je la citer seterusnya kalao ada apa apa yg lain jadik lak. Mintak simpang la...


(lebeh kurang cenggini la gambaran mirul)


pengajaran : jangan gatai gatai ikut jalan yg kita tak biasa ikut sorang sorang waktu 'peak hours' benda-benda halus nih. ikut je jalan hiway..penat penat je kerajaan buat! hahahahahahaha.....berhati hati di jalan raya....trimas!

persoalan : siapakah perempuan itu? adekah dia 'ikut' mirul balik?

jawapan : tak tau ....~



Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

7 comments:

Fariza said...

gulp... menakutkan. > baik guna highway.

F A R Y N said...

hoh..aku yg blk kuantan pun dah tak pakai jalan lama...serammmm

Hunny Kitty said...

fariza - tau tak pe....

vin - mirul la....yg malam tu dia gatai ikot jalan lama apsal tah...tak pasal je..kalo ngikut balik!? haaa mmg parah la jawapnyer

Mr & Mrs Chenta to be said...

seriau~~ huhuhu.. meremang baca.. hee..

Gadis said...

huhuhu...

serammmm....

Hunny Kitty said...

mrs chenta - yupp..mmg menakottkan

gadis - yg alami lagik seram~

mimizuzuhaha said...

aku baca pun seram

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...