Wednesday, December 14, 2011

:: Misteri - Pekan Karak & Penari Jawa Part 1::

Assalamualaikum n salam sejahatera semua...citer ni sangat fresh dan baru terjadi malam tadik kat salah sorang Kitty Gang iaitu adik saye Mirul.

Citernyer begini....
Malam tadik tetibe saja ai terbangun dari tidur secara terkejut lalu tersedak2 macam orang hilang nafas n terbatuk2...siap cakap "Ya Allah....apasal ni!!!!" sampai hubbu yg tidu nyenyak kat sebelah bagun tanya kenapa.
Saya capai botol air..selawat n minum. Terus capai handphone pulak...nak tgk jam pukul berapa...0230 ...

tgk ada 1 missed call - Mirul.
Tgk ada 1 msg - Mirul

bukak msg tu "akak....tepon mirul balik...URGENT!"
hati dah tak sedap....terus call mirul. 2 kali!!! Tak berangkat...
"Iskk....apsal ngan budak ni!?!!!" kalih kiri kalih kanan semua tak kene...lepas tu rasa macam cuaca dalam bilik beraircond tu panas lak tetibe...

"Tidolah...." kata hubby ai
"Tak leh nak tido la...." ai balas
Tetibe Mirul sms suh call balik. ai pun call la mirul semula....

"Kak...tolong mirul kak" itu perkataan pertama mirul
"Eh.....kenapa ni?" ai leh dengar suara mirul agak cemas
"Mirul on the way ke kuantan ni.." katanya
"Ok..."
"Tadi mirul hantar Lien balik rumah dia...."
Dalam hati dah badget budak ni kene rembat ngan ayah Lien ke?
"Lepas tu mirul terus la gerak....tapi mirul balik ikut jalan lama ni kak..."
"Dah tu?" aku nak tau citer nih
"Lepas pekan karak tadik ada benda jadi kak..."




"Pulak dah..." dalam hati badget lak adik aku ni accident ke?
"Macam ni kak...Mirul lalu jalan lama ni...lepas pekan karak mirul nampak ada satu jalan lurusssssssssssssssssssssss je....mirul tengok la jalan sunyi..tak de kereta pun tak de lori pun"
"ok...

tetibe...talian terputus lak!! hadohhh....tepon mirul balik...tak dapat dapat...terus ai tak leh tido!!!! Risau ni risau~



Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

5 comments:

Fariza said...

interesting. cpt update. lalu jalan lama.....

Hunny Kitty said...

sambungan esok~

hestyrezyuda said...

isk.. abes rini dah kol lum adik? dia selamat tak?? kita plak yg risau :(

Gadis said...

updated lagi...

nak tau ni..
turut berdebar jugak ni...=)

konde said...

best lah.... update :)


Info Event For Blogger: Percuma Samsung Galaxy Ace & RM1000, it's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...