Thursday, July 27, 2017

:: Cara Cairkan Sabun Buku ::



Idea nak cairkan sabun ni datang bila terasa macam susah nak pakai sabun buku dan dok terfikir "kuman-kuman" yang melekat kat sabun tu bila nak guna semula. Jadinya......cari alternatif untuk cairkan sabun buku yang ada.

Meh ai share cara-cara nak cairkan sabun buku yang korang ada. Dalam entry kali ni ai nak transfrorm sabun Nadine Beauty Rose Bar kepada cecair. Alasan ai adalah ai jenis susah nak jaga sabun buku.





1. Sabun buku yang korang ada tu hendaklah di parut/racik halus/potong-potong halus. Kalau tak leh nak sagat halus, potong-potong kecik-kecik pun tak pe.





2. Campurkan sabun yang dah diparut tadi dengan air menidih. Kacau. Kalau suka masukkan sikit assential oil/vco atau apa-apa minyak yang berfaedah dan baik untuk kulit. Kacau kena selalu dan jumlah air kena banyak kalau tak sabun cecair korang akan jadi sangat pekat dan kemungkinan untuk keras balik ada.

3. Siap. Tunggu sedikit sejuk dan masukkan ke dalam botol kegemaran korang.

 

4. Sekarang siaplah cecair sabun kesukaan korang..yey!


















watermark

1 comment:

✿Cik Cappuccino Latte ✿ said...

Wahh kreatifnya .. CCL akan try

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...