Friday, June 10, 2016

:: Resepi Ketam Kari Kering ::



Bahan-Bahan :
Ketam, basuh dan potong
Daun kari
Cili kering
Serbuk kari sepeket kecik
Serbuk kurma sepeket kecik
*Bawang putih 4 ulas hiris2
*Bawang merah 4 bijik hiris2
Sos Tiram 2 sudu besar

Cara :

1. Tumis bahan * sampai layu.
2. Masukkan serbuk kurma dan serbuk kari, tumis sampai naik bau baik punya
3. Masukkan ketam. Kalau nampak kering sangat masukkan air sedikit. Gaul.
4. Masukkan cili kering & daun kari & Sos tiram.
5. Biar seketika (kalau boleh tutup sekejap kuali dengan penutup)
6. Gaul-gaul lagi dan bila dan nampak ketam merah masak. Angkat.

Siap! Pasti sedap!

2 comments:

May said...

Delicious cuisine here...

Amanda Suria said...

Sedapnyaaaa..x pernah buat style ni lagi...nampak senang je

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...