Wednesday, April 27, 2016

:: Resepi Nutella Cheesecake tanpa bakar::


Bahan-Bahan:

1) Sebekas nutella
2) 1 pack cream cheese
3) Satu kotak whipped cream
4) 1 pack oreo
5) 1/4 butter

Penyediaan :

1) Hancurkan biskut oreo tanpa krim. Kalau tak nak guna oreo boleh pakai biskut marie, cream cracker atau any other digestive biscuit.
2) Cairkan butter. Lepas dah cair campurkan dengan biskut yang dah dihancurkan tadi, nak lagi sedap leh masukkan kacang hancur badam ke gajus ke..yum yum
3) Ketepikan adunan biskut tadi
4) Masukkan nutella bersama cream cheese ke dalam satu bekas dan pukul sampai kembang. Ketepikan.

Nutella


Cream cheese..i suka cream cheese ni, kalau buat cheesekut pun pakai nih


Sila pukul sampai kembang, kalau nak senang..biarkan seketika cream cheese tu kat suhu bilik nnt senang pukul.



5) Pukul whipped cream sampai kembang dan ringan. Ketepikan




Lagi kembang lagi ringan lagi bagus...





Acara Kemuncak :
Sekarang masukkan adunan biskut ke dalam bekas yang anda suka. Selepas biskut, lapiskan pula adunan dengan nutella cream tadi.



Akhir sekali jadikan krim putar sebagai lapisan paling atas. Anda boleh hias dengan serbuk coklat, coklat rice, strawberries atau m&m untuk buat ia lebih menarik.



Opppppppppppppp! Jangan makan dulu! Masukkan adunan yang telah siap tadi ke dalam peti ais selama sekurang-kurangnya 4 jam.
Sedap woooo!

Nampak tak? tak yah bakar dan setanding dengan secret recipe choco indulgence tu!
Kalau ada yang tak suka nutella leh ganti dengan spread coklat yang lain macam hersey's. Amount bahan sebenarnya bergantung pada uolls kalau suka tebal n banyak, tambah lagi amount bahan sambil putar/pukul sambil rasa sampai puas hati sebab ai memang campak aje.
















So..sekian buat masa ni! Kbai!





watermark

4 comments:

anis abdullah said...

Mudah dan sedap nampaknya. Manis ker?

Hunny Kitty said...

kalau tak nak manis kurangkan nutella ngan whipped cream punya amount. :P

YieN said...

Wahhhh sedapnya.. Kite tgh puasa ni, xley tgk lelame, haha~

Yana MIB said...

temptingnyaaaaa...tiup sikit roh rajin mai sini...huhu

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...