Tuesday, April 26, 2016

:: Bidadari Kini 7 Bulan ::



Ini Bidadari, sekejap je masa berlalu dah 7 bulan.
Bidadari pun dah start solid food memang seorang yang suka MAKAN! Hehehehe
Bila teringat balik kisah 7 bulan lepas, memang tak sangka nak bersalin dalam keadaan macam tu.
Dekat bilik air dalam rumah cousin pulak tu.
Jauhhhhhhhhhhhhhhhhhhh dari Kuala Lumpur.
Dalam keadaan Bidadari keluar secara songsang/breech.
Memang nurse tak percaya bila ai sebut breech sebab ai sendiri tak sangka sebab sehari sebelum tu nurse kat KKIA Taiping cakap kepala baby dalam keadaan sepatutnya.

Dan ai sendiri tak pasti apa punca ai terbersalin awal, sebab ai kuat berjalan naik turun tangga hari-hari ke, sebab terlampau stress kerja ke, makan salah ke..Allah je yang tau sebabnya.

Apa-apa pun alhamdulillah, semuanya selamat dan sihat tanpa komplikasi.
Bidadari pun baru 1st time demam hari nih.

Jom la kita THROWBACK dekat sini. Kisah ai bersalin di rumah dalam bilik air secara tiba-tiba.

SINI TAU





P palang S : Kalau uolls pregnant atau isteri pregnant bila masuk 26 weeks je sila la bersiap sedia segala kelengkapan juga ilmu di dada. Kita tak tau what might happen esok or lusa. Mental fizikal kena kuat dan tabah sekiranya ditakdirkan bersalin awal dalam apa cara sekalipun.




watermark

4 comments:

Mila Hilas said...

comel nya dia. dh besar..kalo anak pre 7bulan tu mmg dh blh makan ke??

Hunny Kitty said...

Masa ai jumpa doktor pakar hari tu, dia cakap dah boleh bagi sebab berat bidadari dah mcm baby normal tak under weight..perkembangan semua ok.ai pun try la bagi makan so far alhamdulillah ok.

tifa anvar said...

Hai singgah sini. Nak bacalah kisah bidadari dari mula. Ok bye

e.t.t.y said...

comelnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....dah besar dah. cite dia lahir tu mmg legend sampai bila ingat.

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...