Wednesday, May 21, 2014

:: Cerita Panda~ Panda Gergasi Malaysia ::

Dalam kekalutan kita yang masih kehilangan MH370. Isu Panda yang di bawa masuk ke Malaysia hari tu. Dengan gambar 'bohong' Panda House Malaysia yang tersebar beberapa minggu yang lalu. Akhirnya Panda yang kita 'sewa' dari China tiba di Malaysia pagi tadi.



Spotted my brother. Untung masuk surat khabar!

Happy? Happy la jugak..untung doktor panda yang diimport dari china ke malaysia..masyukkkkkkkkkkkkkk~

Ramai yang gembira. Dan pastinya ramai jugak yang tak suka. Itu yang orang nampak yang orang tak nampak? Ni ai nak cerita. Yang orang tak nampak adalah brother ai nanti kena kerja shift (kesian kat dia. Seminggu malam seminggu siang) - Cuti bila dibolehkan sahaja. 10 tahun okay! Macam dah tak de life pulak rasanya. 5 bulan ni memang tak boleh cuti langsung katanya. So beraya ngan panda la dia nanti.

Pasangan Panda ini dipanggil  Fu Wa & Feng Yi. Dalam tempoh 10 tahun ini sekiranya panda ini beranak-pinak. Maka dengan itu anak panda yang lahir itu akan menjadi hak milik Zoo Negara Malaysia. Kalau tak beranak, 10 tahun panda tu ada kat Malaysia ni ala-ala sia-sia la jugak sebab lepas 10 tahun kena pulangkan balik kat China. Kalau panda tu mati pulak dalam masa 10 tahun ni? Oh....itu cerita classified buat masa nih. Nak kena mintak kebenaran my brother leh release tak cerita akibat kalau panda tu mati kat Malaysia dalam masa 10 tahun ini. Kena ganti rugikah? Kena dendakah? Apakah...nantilah cerita ek.

So...kat sini ai nak share ngan uolls perjalanan my brother with those pandas. Till then. Bye Bye



wayyyyyyyyyy back in chengdu 2 months back


Hari-hari ngadap dia before boleh bawak dia ni balik ke Malaysia


proud of my brother. he work really hard. close to nature some more



ni kat chengdu taw


welcome to Malaysia



yang kat bawah ni gambar Panda House Malaysia. So hentikan spekulasi yang bukan2.
Panda memang MANJA. Kena duduk dalam aircond sebab kat Chengdu sana cuaca sangat amat sejuk. Malaysia kita ni tak sejuk ok.
Kita terpaksa import pokok buluh dari sana juga untuk buat enviroment ala-ala masa kat Chengdu supaya tak de la panda-panda ni 'tekejut' dengan cuaca dan keadaan kat Malaysia.
Belanja boleh tahan banyak. Tapi disebabkan nak ada Panda di Malaysia, so faham-faham la.
Bukan senang ye nak jaga panda. Makan minum semua kena jaga betul-betul.
Nanti kalau sakit? Siapa susah? Abang aku jugak......hehehehe







Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

2 comments:

Shark Kay said...

waaa.
mcm susah pulak jaga panda tue..
siap xleh cuti lagi.
mmg perit.

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Alolo comel panda ni.
Byk blanje nk jage tu..

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...