Thursday, June 6, 2013

:: Kota Kinabalu Tour - Part 2 ::

sila enjoy the picture (sambungan dari cerita yang DI SINI)


Entrance to Tuanku Abdul Rahman Park


antara makanan di pulau


khemah disediakan untuk pengunjung


the most famous dish on the island (ni resepinya boleh buat bagi makan kat baby ok)


the team yang paling banyak membantu yg paling rendah tu la boss dia! (later ai akan update their number)


Wan and his team mate yg boleh membantu dari segi diving


ala-ala "wahaiiiiiiiiiiiiii sang pelangi indahhhhhhh"


AL (in yellow shirt, he is my tour guide and still single!)
016-3392902 (AL)


Untuk pengetahuan uolls, boat-boat transfer can be board from Jesselton Point. It offers island transfer service to the neighboring island such as Manukan,Mamutik,Sapi, Sulug and Gaya.

Jadualnya seperti berikut : 0830-1700 (ini untuk jadual operasi bot)
Jadual Kaunter : 0800-1800

Bot-bot ini akan memulakan operasi dari jam 0830 dan waktu terakhir mereka akan jemput penumpang dari pulau adalah 1615. Perjalanan dari jeti ke pulau pulak ikut destinasi. Tapi takkan makan masa lebih dari 30 minit. Tetibe teringat AL cakap next time kami datang dia nak bawak kami ke Mantanani Island if ada ruang waktu yang cukup.

Ok untuk boat fare (return), please read below :
Boat Fare Return:
: RM23 (Adult)
: RM18 (Children below 11 years old)

Terminal Fee (Return):
: RM7.20 (Adult)
: RM3.60 (Children below 11 years old)


Sementara untuk conservation fee ataupun senang cerita bayaran tiket masuk ke Taman Tuanku Abdul Rahman adalah RM3 untuk Malaysian dan RM10 untuk non-Malaysian.


p palang s : i will update their contact number untuk reference uolls

ok! bersambung lagi!




7 comments:

mama leen said...

bestnya...

Perttzyana Alpah said...

bagus2.. nanti update lagi memang nak pegi. x sampai lagi walaupun tinggal sandakan... :)

Perttzyana Alpah said...

kalo boleh regenya skali hehe

Hunny Kitty said...

prettzy - nanti i update on the next entry k

Mek Onie said...

eeeeeeeeeee,ada jugak perancangan nak p sanaaaaaaa,tapi entah bila,heeeee...verangan je dulu,hik

blog usang said...

dah setahun lebih saya tak ke sabah..

Addin said...

seronoknyaaaaaaa ! :D

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...