Wednesday, April 3, 2013

:: Tips - Cara nak reply comment dalam NuffnangX ::




Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.

I rasa mesti ramai yang ada masalah dengan cenggana nak REPLY comment dalam NUFFNANGX..lemaklum la benda baru mesti terkial-kial nak carik kat mana la rasa macam susah sebab kita tak biasa lagi dengan benda tu khen?

so here is some short way how to reply comment(s) dalam NuffnangX anda.


















1) Login NuffnangX korang




2) Eh! ada komen la...heheheheh

3) Sila klik pada 'My Blog' pada bahagian kanan upper sidebar :



4) Anda akan dapat lihat ini :



5) Klik pada 'View Blog Feed'



6) Anda akan dapat lihat senarai blog post anda



7) Lihat closely pada post-post berkenaan sekiranya terdapat komen, icon 'dialog box' akan menyala warna biru..



8) Klik pada icon terbabit


9) Anda akan dapat lihat senarai komen.


10) Klik pada icon 'arrow' ke kiri untuk membalas komen tersebut.





Senang? Memang tak senang la mula-mula...apa la nuffnangX nih..hehhehehe
Sekian tips dari ai. KBai!

No comments:

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...