Monday, December 31, 2012

:: Nantikan ... ::



gambar : sekdar hiasan



EH??? APAKAH?!
Nantikan ceritaku ....
hhiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
(cerita di atas kejadian sebenar)



Saturday, December 29, 2012

:: Hooray!! ::







Monday, December 24, 2012

:: Wajihah Rashid: Giveaway Time! ::



Skin and Body Mini Set
( i want this! i want this! oh yeah~)




DIY Box in Box







tujuan contest:


Tuan Tanah nask kasik hadiah kat mereka yang bertuah sebab mengikuti perkembangan hidupnya

Syarat-syaratnya : 



1. Like official page Blogspot Wajihah Rashid.
"Done"
2. jadi follower official blog Wajihah Rashid dan blogshop DoubleYouSmile(DYS) Store.
sebab ape kena jadi follower untuk 2 blog ni? sebab blog WR yg anjurkan Giveaway ni dan hadiah DIY Box in Box ni adalah dicilok daripada blogshop DYS Store. simple je kan?  kalau nak follow Twitter pun, optional. :)
"Done"

3. buat satu entri bertajuk Wajihah Rashid: Giveaway Time! :)
sama ada korang pilih hadiah Skin and Body Mini Set atau DIY Box in Box 
sebab korang dilarang untuk bersifat tamak kerana tamak adalah sahabat syaitanirojimmmmmm. ringkas tapi bermakna. :)
"Saya memilih untuk memenangi hadiah giveaway yang set Skin & Body mini set tu sebabnya...nak aim bedak pixy tu terutamanya sebab bedak ku dah nak habis! jejejjeje"

4. pilih mana-mana entri dalam blog ni dan tulis sebab kenapa anda suka entri tersebut.

"ohhh...saya suka entry yg nih --> 
Wajihah Rashid: Giveaway Time! :) sebab? leh menang giveaway!! hehehehe"

5. tag 4 orang bloggers atau mana-mana yang anda rasa sesuai join contest ni. terbuka sama ada blogger lelaki dan perempuan. :)

a) Izzati Ghafur
b) Miss Rynn
c) Kak Alona
d) Fazliana Yusof

e) Vin
f) Death Luver


6. penyertaan hanya sekali sahaja. tinggalkan link entri Tuan tanah kat bahagian komen supaya senang untuk diterjah ke blog korang.



***********



hanya 2 orang pemenang akan dipilih sebab hadiah ada 2 je dan admin baru habis belajar dan takde pendapatan yang mabeles untuk bagi hadiah banyak-banyak. tapi admin takde pun mintak sponsor hadiah dengan sape-sape sebab hadiah giveaway ni ikhlas dari hati. cewahhhhh :'D



TARIKH TUTUP PENYERTAAN: 12 JANUARI 2013

Friday, December 21, 2012

:: Moderno Family@Air Papan ::



pagi tu kat tol ayer hitam


antara yang hadir



sukaneka




bbq


laki ku nak tunjuk ketapa ke'bawah'nya cik CT


abam botak - org kuat!







Thursday, December 20, 2012

:: Misteri - Tangan Siapa tu? ::


Kalau kita pergi ke tempat orang/bercuti - beringatlah!
Itu pesanan untuk diri sendiri dan semua juga.

Baru-baru ni ai n Incik Pinky n Mimi n Gang Incik Pinky pergi bercuti...seronok!!!
Kisahnya...sampai je kat resort tu. Makan dulu..bertegur sapa dulu ye la ai bukan kenal semuapun. Yang pergi dekat 40 buah kereta kot!! So berkenal-kenalan la...

Tak lama lepas tu abang Botak bagitau kami satu rumah ngan Abang Wan..so ai pun pegi la ke rumah number 19. Masuk je bagi salam,senyum, baca Ayat Qursi. DONE!

Petang tu nak bagi Mimi mandi...tengah sibuk2 ai nak amik baju mimi dalam beg, tetibe ai ternampak..tangan atas katil!!! (kat tepi katil) ..tangan tu melurut ke bawah, macam ada org kat bawah katil tu! Ai tak puas hati...ai pegi tinjau tepi katil..tapi tak de benda pun - Ignore!

(nampak tak arrow yg i buat tu...kat situ la nampak tangan tu)


Lepas mandikan Mimi..ai siap p tinjau sekali lagik tepi katil bawah katil kot-kot ada apa-apa la kan - TAK DE APA. So biarkan lagik..

Malam tu ai ngan mimi tido awal - sedeh tak dapat karok!!!

Kejadian 1 = Pintu bertutup rapat..tetibe ada kucing masuk rumah...heh! Yang ni malam awal lagik masa tu ai ngah layan APM
Kejadian 2 = Dalam kul 0350 - ai terdengar kucing mengiaw2 depan katil ai...ai buat dekkkk je!

Esok pagi ai bangun... isteri abang Wan bagitau anak dia yang lelaki demam. Ai tanya apsal tetibe demam? Ye la mana nak tau kot lama sangat mandi kolam ke apa ke kan? Kak Azie cakap "ketegur kot..." ai dah start rasa nak pelik. Mulut ni macam nak bercerita apa ai nampak tapi diamkan je dulu.

"semalam masa balik akak tengok awak dah tido..anak akak ni dok menung depan pintu sebelum masuk rumah,"
"dia ni lemah semangat skit, takut adalah ternampak apa-apa semalam"

Kesian anak kak azie..demam sampai lembik. Kata kak Azie nanti derang sampai rumah nak kena berubat. Hmmm...
Ai pun masa nak balik tu cerita la kat Incik Pinky. Incik Pinky cakap malam tadi jugak dia dengar orang tengah masak..siap leh bau makanan lagik! Padahal rumah kitaorg duduk tu tak de dapur pun... jeng3

Begitulah cerita tak berapa seram ai kali ini..sekian.

update :

abang wan ada kadik gambar... aiyaaaa ..ada penampakkan ORB kot kat kepala ai ngan tepi katil! heh! (dalam lain2 gambar)





Wednesday, December 19, 2012

:: Gambar Bercuti ::

on vacation last week...and it was awsome!!!



perjalanan 7 jam...bila tengok semua ciptaan Allah ni..penat pun hilang







papa + mama = MiMi








Saturday, December 15, 2012

:: Fun Trip! ::



Going Here!!!


with


hehehhehee



kat mana??
ce teka
or
tunggu update!!!

cutiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii~!!!!!


Friday, December 14, 2012

:: Hot From The Oven : Aku sangkut dalam lif!!! ::




Masa : 1500-1520
Tempat : Dalam Lif  Tempat Kerja
Headcount : 17pax
Kejadian : Lif Sangkut!!!!

Kaki gigil2 lagik ni akibat panjat tangga dari tingkat 6 sampai tingkat 15, tak ditambah ngan kejadian yg tak disangka-sangka = sangkut dalam lif dalam 20 minit!!!!
Mujur sangkut ngan member...kalao tak mati kutu jugak dalam lif tu lama-lama!!

Ceritanya..lepas makan ai ngan nana pun nak naik opis la...dah la dalam 6 lif, satu je yg berfungsi...
bila lif yg berfungsi tu sampai G .. kitaorg pun naik la..ai sebelom naik tu cakap kat nana "jangan ni jugak sangkut kang sudah la...memang balik turun tangga jawapnya"

hamekkk!!! 
last-last memang sangkut dalam LIF kekdahnya! haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~

maka dengan kerosakkan yang berlaku , semua lif pun tak boleh digunakan lagi.... T_T
tu je la nak citer...nak makan ni..lapar!

Eh lupa lak nak cerita sebelom lif tu sangkut...lif tu naik dari G ke tingkat 5... zuuuusssssssssssssss menjunam jatuh ke tingkat 1... lepas tu naik balik pai tingkat 10 ......zussssssssssssssssssssssssss jatuh ke tingkat 6 n tersangkut kat situ...sampai brader kat sebelah aku dah berpeluh22222...ngan phone tak de signal lagik...nasib baik ada sorang lagik brader ada signal hpnya...itupun nak dapatkan bantuan banyak pulak tanya... hayyaa!


:: Before Weekends ::




Tuesday, December 11, 2012

:: Autoshow/ShowOff December 2012 ::



organizer : GM Events
more info - www.gilamodified.com


organizer : AGDH






Monday, December 10, 2012

:: Hello Kitty Malaysia Is Finally Here Today!:

A Super Good News to all Hello Kitty Fans!!

I believe a lot of you girls and guys searching around
where to grab for Hello Kitty products in Malaysia for a really
long time…

And today…
Finally… Hello Kitty Malaysia is here..!

They are selling for Hello Kitty products and tickets for


Currently they’re having Hello Kitty Lucky Draw, and you can
have have a chance to win for “Samsung Galaxy Y Hello Kitty Edition”
(Value: RM399 each).
If you don’t believe me check it out for yourself here,
while it’s still available:


This special Hello Kitty Lucky Draw is valid for a limited time
only, which it may be taken off completely. Stop reading this now,
and go to the Hello Kitty Malaysia website and get a chance to
win now:


If you’re reading this blog post too late, then you may have missed it.
Don’t leave a comment to complain because there’s nothing I can do.
I DID tell you it’s a limited offer :)


Join Lucky Draw Now

:: Baby Love Diaper ::








Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...