Friday, September 9, 2011

:: Garispanduan - Tentatif/Aturcara Majlis Perkahwinan ::

Di sebabkan atas permintaan ramai..ai sediakan uolls sedikit sebanyak tentatif programme untuk majlis uolls...ini guideline je ye...kalao ada korang nak tambah ejas2 leh je tak de hal bebeh!!!!!!


11.00 pagi [1 jam pertama]:
DJ/Emcee – bercakap/berpantun ucapan aluan bagi pihak keluarga (ske hati uolls la nak suh dj/emcee cakap apa..tapi jgn diam sangat...buat la ucacpan aluan ke namakan sponser ke hape ke ye)



1330 (waktu biasa pengantin sampai masuk ke dewan/rumah) -
** kalao ada kompang mainlah kompang dalam (15-10minit : ikoot la berapa lagu kumpulan kompang tu ada) – iring pengantin




[[optional ~ persembahan]]
** pencak silat (15-20minit)
** tarian (15-20minit)

1345 (masa ni pengantin dah ada atas pelamin):

~bacaan doa selamat.



~majlis tepung tawar (memperkenalkan pengantin kepada keluarga terdekat, ini termasuklah ibubapa pengantin, adik-beradik, ibu dan bapa saudara dan sewaktu dengannya)
~sesi bergambar lepas menepung tawar (optional – nak buat lepas makan beradab pon ok)

** untuk acara dalam waktu ini di minta pehak penantin untuk sediakan NAMA ahli keluarga yg akan terlibat. Trimas

1430:
- pengantin beriringan ke meja makan beradap
- keluarga kedua-dua belah pihak memenuhi meja makan beradap.
(yang ni pastikan dah set awal-awal siapa wakil nak makan kat meja beradap)
- persembahan**

 **gambar ni hiasan sekadar syok sendiri je**

1500: sesi bergambar ahli keluarga di pelamin

 


 (lepas tu leh open untuk kawan kawan)





(masa ni la DJ/Emcee kene main peranan yang termat penting n kalao leh assign la sape2 yg bertanggung jawap yg leh ‘tarik’ ahli keluarga untuk bergambar ye – lagi baguih kalao ada walkie talkie untuk berinteraksi)

 *gambar promote diri sendiri masa kat majlis Shah Alam sambil di perhatikan oleh celebriti TV3 - giler poyo ai nih**

1530 : **kalao sesi di atas berjalan lancar 30 minit leh settle semua ye...so lepas habis bergambar ngan semua ahli keluarga leh la jemput kawankawan lak....(actually masa makan tu pun leh selit2 lagik nak amik gambar kalao nak jimatkan masa kawan kawan)


1530-1545 : Potong kek/pulut

1545- habis majlis :
leh la ringan2kan mulut/tangan/kaki untuk berjalan bercakap bersalaman ngan tetamu, keluarga, kawan kawan.......

 


kalao nak sambung amik gambar kat pelamin pun okkay je~



Sekian terima kasih!!! heheheheheh...oklah....tu je kotttt~


--lepas tu leh la korang nak outdoor ke indoor ke ape ke ye....ngeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

-- sekali lagi....ini hanya untuk GUIDELINE korang je merencanakan aturcara majlis uolls nnt.....biasanya kalo macam ai la...if ai jadik emcee ai memang akan sediakan tentatif untuk penantin...and kalao leh kalo korang ada emcee/DJ...sila la luangkan skittt masa untuk berbincang atau practice...supaya semuanya kristal clear n insyaAllah berjalan dengan baik.....

until then....tata..!!! muah22222 dari ai!






Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

10 comments:

kaklong said...

hepi nyer pengantin ;) hehehehe

Hunny Kitty said...

penantin over...mmg la kak long!! hahahahhaha

Cik Zimie said...

tq bebeh.sesuai utk majlis i nanti dekat dewan.weeeewwww :D

Hunny Kitty said...

sesamesssss =)

nida-razak said...

radeennnn..thank you so much...ai malas nak pikir..hehe..ai edit2 u nya ni nanti ek..

Hunny Kitty said...

boleh je...sila2

anaztasias nora aira said...

good info, nak juga heehhe :)

Renee Meow said...

thanks for sharing dear..! suke pic yg LAST tu..! haha ;p

eh eh tgk gaya org tu mcm suke berkarok..bila nak jumpe lepak2+karoks nie??? hehe ;p

Hunny Kitty said...

nora : jemput222 tambah lagi jgn malu2 hehhehehe

Hunny Kitty said...

dato : hahahahhaha suke ye? ai pon suke...hehehheehhee...set time.i'll be thereeeee

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...