Wednesday, December 18, 2013

:: Resepi Anak - Bebola Ayam & Epal ::

Bahan-bahan :

2 sudu minyak zaitun
1 biji bawang - cincang
1 biji epal - sagat
2 dada ayam - dadukan
Sedikit daun psrsley
1 sudu mixed herb (ni boleh beli kat supermarket kat bahagian pasta)
stok ayam
50g serbuk roti
sedikit garam & lada
sedikit tepung
Minyak untuk menggoreng



Caranya :

1) Panaskan minyak zaitun dan tumis separuh dari bawang tadi. Ketepikan.
2) Perahkan sedikit jus epal dari epal yg dicingang tadi
3) Campurkan epal,ayam, bawang yg dah tumis dengan yg tak tumis, sedikit stok ayam, mixed herb masukkan dalam food processor dalam beberapa saat.
4) letak sedikit garam+pepper.
5) Sekarang boleh la bebolakan bahan-bahan tadi atau bentukkan mengikut suka uolls. Roll atas tepung dan goreng!
6) Bila dan coklat keemasan - angkat dan hidang!

**nak lagi sedap letak sedikit brokoli (fav Mimi)

SIAP!





Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

2 comments:

amal salleh said...

thaqif pon sk brokoli hehe

jom join
http://cheqmoomoo.blogspot.com/2013/12/hadiah-dari-thaqif-giveaway.html

Chek Jasz said...

rase die rase apple ke ni..
done follow u..

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...