Wednesday, January 2, 2013

:: Seram - Salah Simpang! ::


Remember last post ai yang nih??

sila refer pada screen capture Google Maps di bawah :









Begini ceritanya, last weekend ai ngan family ai pegi holiday kat Pangkor. So we decided untuk balik ikut jalan lama since jalan lama banyak tempat leh singgah beli barang/produk hasil kampung. Tapi di sebabkan banyak kali berhenti pada awalnya, and my brotha yg memula leading dah silap jalan. So kami terpaksa patah balik sampai ke teluk rubiah and start over. But this time my hubby yang leading jalan.

So sampai Tanjong Karang pun hari dah malam..melepasi waktu Isya' already. Berhenti isi minyak la p toilet la..tak sempat nak p dinner pun. Mujur Mimi tidur...so tak de la nak kalut2 sangat dalam kereta. Hehehehe....

Incik Pinky selalu ulang alik KL-Lumut-KL if nak pegi site visit. But tonight tetiba tah macamana leh tersilap masuk simpang lain pulak. Jalan yang tersilap masuk ni bukan tak leh sampai KL..boleh je tapi jauh lagi dari jalan yang selalu tu. So tah macamana tetibe kami pun lalu depan UNISEL .... ok la tak de menda pun..as u can see in the picture above.. tak de apa-apa kat sana melainkan HUTAN/Ladang Kelapa Sawit/ lombong ..
jalan tu memang sunyi teramatlah sunyi sekali!

Ai cakap kat incik pinky.."mesti jalan ni lagi lama kita nak tempuh ni" Incik Pinky kata jangan risau la. So kitaorg pun teruskan perjalanan.. kereta my brotha follow dari belakang. Yang bestnya ...sampai satu jalan ni..yang ada hanyalah kereta kami sekeluarga je.. tak de yang lain...!!!!

Hati tak de la nak risau sangat. Cuma mulut terkumat kamit baca Ayat Qursi, 4 Qul and lain-lain. Saja je berjaga-jaga sebab jalan dalam hutan walaupun naik kereta. Beringat sebelum kena kata org-org tua.

Ai perhati my brotha macam dok hi-beam kereta kami. Ai cakap kat incik pinky ..incik pinky cakap "jalan tak rata" ..hurmmmm so biar la..
Tak lama lepas tu my brotha call..
"weyh..ko bawak kitaorg ikoot jalan apa nih?"
"laa...kata nak balik KL. Tadi hubs aku salah simpang...jalan ni pun boleh la..tapi kita tembus PLUS la nanti"
"adoh ko nih...dah la dah la..jalan elok2"

aku tak la nak rasa pelik ke apa ke..cuma takoot derang marah je sebab hari pun dah jauh malam. Tapi serius ai cakap jalan ni memang terlampau sunyi sangat-sangat. Jalan elok baru cantik..tapi tak de orang lalu dah la tak de lampu tiang lampu adalah! Lepas tu jalan raya tu nampak sayuppppppppppppppppppppppp jauhhhhhhhhhhhhhhhhh je ke depan macam tak de end of the road tau.

Last-last kitaorg pun sampai la kat plaza tol..yang mana plaza tol pun sangatlah sunyi..tak terfikir nak masuk lorong tunai sebab pakai smart tag.
Kaedahnya ai sendiri tak tau tu Plaza Tol apa..!!!! Heheheh terukkan?! Sebabnya ..GPS tak leh nak plot the place pun!

So kitaorg pun last-last keluar la kat plaza tol tu n masuk PLUS highway. Sepatutnya kalao ikoot jalan lama keluar dekat Rawang . ni tah kat mana tah..yang ai ingat plaza Tol ni way before Bukit Beruntung.

Kalau ikoot google maps image yang ai capture tu maybe somewhere around Kuala Kubu Bharu la!

Sampai je kat rumah ai dah tidurkan mimi dalam bilik, my brotha cakap.
"Weyh..jalan apa tu weyh ko bawak? gila betul la ko nih"
"laa...sampai rumah jugak kan ? jauh je...laki aku salah masuk simpang"

tup tup ayah ai menyampuk..
"tadi ada pontianak atas sunroof keta"

HAH!!!!! terkedu sekejap..nasib baik tutup sunroof!
Gila ahhh....!!!


-bersambung skit nanti --

hahahhahahhaha (saja nak buat korang saspen)


4 comments:

cha said...

hish u ni saje la baru nak suspen tau haha. cepatla update

Veelara Shamsyul said...

Mak ai...cpatla smbung...hishhhh

ALoNa CintamaniszLite said...

mmg ada satu exit tol baru kat area antara bukit beruntung dan rawang tu...tp akak pun tak ingat nama dia.

Hunny Kitty said...

@cha & @vee - dah

@kak alona - tu la pasal..mmg tol tu macam baru..jalan raya pun baru..kalao dalam map .derang akan tag as highway tau...tapi tu la serammmmm

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...