Thursday, January 3, 2013

:: Seram - Salah Simpang 2!! ::



so sambung balik cerita yang ini.

"Biar betul?!" ai tanya la nak confirm
Ayah ai pun cerita ..
Derang macam tertanya-tanya jalan mana yang Incik Pinky bawak tu sebab kena lalu depan UNISEL bagai...and my brotha macam pernah lalu situ.
Tetibe "eh..ayah, apa atas kereta Hunny tu?" my brotha tanya
"Ehh...Allahuakhbar..!!"
Apa yang derang nampak?

Derang ternampak kak Ponti terbang and landing atas kereta, Duduk betul-betul atas sunroof kitaorg. Mujur tak bukak sunroof, sebab memula tadi hujan skit kat Tanjong Karang tu. Kalao tak mau dia terus terbang masuk dalam kereta gamaknya.
Ayah ngan my brotha pun baca la apa-apa yang patut..ye la takoot tetibe terbang towards kereta derang lak!
Tapi kak Ponti dok rilex je atas kereta. Tu yang my brotha call ai tu...dia nak bagitau sebenarnya ada kak ponti atas kereta..tapi tak nak kasik aku terkejut so dia pun buat-buat telefon. Padahal kitaorang adlam kereta tak de apa-apa pun, n mimi pun tidur. Alhamdulillah.
Dia tau ada dak kecik kot dalam kereta...terkena lak mimi memang penakoot skit kalo nak dibandingkan ngan zahra. Mien tak yah citer la budak tu memang ahli mistik pun..nampak pontianak selamba je babai babai!

ok tu cerita kami.


Rupanya bukan kami sorang mangsa kat situ. My SIL punya ayah (Pak Hashim) pun pernah 'terkena' kat jalan tu rupanya!
Ceritanya kereta dia leh breakdown kat situ...dia pun tersesat masuk jalan tu time tu. Dan yang p rescue adalah my brotha! Patut la my brotha cakap dia fimiliar jalan tu. Yang Pak Hashim kena pun sama...tapi lagik best skit la.. kak ponti tu terbang depan kereta...terbang rendah atas jalanraya. And yang membuatkan haru lagik adalah...kereta Pak Hashim leh mati tak leh nak start terus sebali saja kak ponti hilang!!! Takoot tak??
Kalao korang la ada kat jalan tu memang cuak weyhh!!!!!!

Masa my brotha sampai kat plaza Tol before the rescue mission orang kat toll booth tu siap tanya "ehhh abang nak pegi mana nih?"
my brotha pun cakap la dia nak p tolong pak mertua dia kereta rosak dalam hutan kelapa sawit tu. Last-last orang tol tu cakap
"ehhhh..jangan pegi sorang bang!!"
"Kenapa?"
"jalan dalam ni banyak hantu...pontianak..terbang2. saya bukan nak takutkan abang..tapi ramai dah kena bang. Tak pe jom saya ngan kawan saya temankan...kita pegi amik kereta yang rosak tu"

perghhhh..kalao prang tol pun dah cakap macam tu..memang patut la jalan tu keadaan dia macam tu!

Yang ni pulak cerita pak ndak ai. Ayah ai pegi cerita kat pak ndak ai yang kitaorang lalu jalan tu masa balik dari pangkor.

"Din..! apa la gila pegi ikut jalan tu? Berani betul korang nih!"
"La...mana la nak tau ikut menantu"
"Bahaya jalan tu din..aku bukan sekali terkena kat situ. Kat sana fesyen terbang-terbang punya pontianak! Area UNISEL tu membawka sampai ke dalam hutan kelapa sawit tu memang banyak!"
"Ko selalu pegi situ ke?"
"aku selalu memancing kat lombong dalam tu...yang menumpang motor aku ngan kawan-kawan aku la. Aku dah lali la..tapi takut jugak"
Kata pak ndak aku..

so pengajaran di sini jangan balik ikut jalan lama kalau dah malam. Sekian!

Tapi actually ai masih tak berpuas hati dengan jalan tu..sebabnya nak tau sangat nama TOL tu sebab yang kat google maps tu ai agak2 je..tah2 plaza tol tu tak de dalam maps pun sebenarnya!

apa-apa pun syukur kami selamat sampai tanpa apa-apa gangguan.
Huih...dok terfikir cenggane la budak2 UNISEL tu nak keluar malam?! or pak cik jaga kat situ khen????

p palang s update : baru-baru ni ai tanya sorang member ai yang tinggal kat area unisel tu. Katanya tol yang kitaorg masuk tu namanya Tol Bukit Tagar, memang jalan baru, jalan tu memang sunyi tak de orang lalu. Kat sana banyak lombong dan memang kawasan tu menyeramkan waktu malam, jarang ada orang berani lalu kat situ sebab kes2 misteri tu la.Sebabnya dia sendiri pun takkan lalu situ kalau malam.

4 comments:

cha said...

Huish seram giler. I balik dr pangkor i lalu jalan kampung gak tp bukan jalan tu. jalan yg klang jeram sume tu. huwaaa seram

ALoNa CintamaniszLite said...

uish..citer hantu lah..
ada tol ke? hiway ke??

Faisal Awiengs said...

oh ingatkan unisel shah alam tadi,ni jlan nk menuju kemana ni?keras btol bunyinya...

Hunny Kitty said...

@cha - tersalah simpang lak hari tu..sepatutnya lalu yg tembus LATAR tu

@kak alona - ada tol ..di hujung jalan...tak tau tol apa..macam kkb je

@faisal - p unisel batang berjuntai/bestari jaya ..nanti u terusssss je sampai nampak signboard KL/Ipoh (PLUS) u masuk situ...good luck kalao pegi..! hehehe

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...