Wednesday, October 31, 2012

:: Kerja...kerja ::


Assalamualaikum n hai!!
Sejak jadik mama ni semakin susah nak berblogging...lemaklum la..sebuk jaga anak. Ni minggu ke dua bekerja. Most of the time, hati dirumah jasad je kat ospis. T_T

Segar lagi hari pertama menjejakkan kaki kat opis nih....tak berapa nak ada mood buat kije. Semangat nak 'menoreh' untuk mimi. Sampai je waktu balik berkejar p parking, semangat nak merembat nak sampai awal kat rumah nak bagi hasil tuaian kat mimi hahahhaahha....sekali...
KERETA TAK BOLEH START!!!!!! ahhhhhhhhhhhhhh punggah!!!!
Telefon Incik Pinky suh datang to the rescue...last2 sampai rumah kul 730 ....waaaaaaaaaaaaaaa..demmmit betul la!

sampai je rumah...terus peluk ciom mimi..rindu kot nak dengar ketawa dia..dengar bebelan dia. Dia lak kalut je nak df ngan mama dia..hahahhaha haih la anakku~

Tak tau nak story apa sebenarnya.....kisah air mata di wad NICU pun belom cerita lagi kan? hehheheh tak pe la nanti2 la...erm itu je catatan untuk hari ini...babai!

Monday, October 29, 2012

:: JANGAN DIPUKUL ANAK KECIL YANG MENANGIS ::


Baginda Rasulullah s.a.w. bersabda :Janganlah kamu pukul anak-anak kamu Di sebabkan mereka menangis dalam masa setahun. Kerana pada empat bulan pertama kelahiran nya Ia bersyahadat LAA ILAAHA ILLALLAH. Pada empat bulan kedua pula ia berselawat ke atas Nabi s.a.w. Dan pada empat bulan seterus nya pula ia mendoakan kedua ayah bonda nya.( H.R. Abdullah Ibnu 
Umar r.a. ).

Baginda Rasulullah s.a.w. menjelaskan bahawa tangisan anak di waktu kecil pada bulan pertama adalah tanda ia bertauhid kepada Tuhan Nya dan empat bulan kedua pula ia membacakan selawat kepada Nabi nya dan empat bulan seterus nya ia memohon istighfar untuk kedua ayah bonda nya.

Bersabda Baginda Rasulullah s.a.w. :Anak-anak sebelum sampai ia baligh maka apa-apa yang di perbuat nya daripada kebaikan maka di tuliskan untuk nya dan kedua ibu bapa nya.Dan apa yang di perbuat nya daripada kejahatan maka tiadalah di tulis untuk nya dan tidak pula di tulis untuk kedua ibu bapa nya.Apabila ia telah baligh maka berlakulah yang di tulis itu atasnya ia itu segala amal baik atau buruk nya. ~*( H.R.Imam Anas bin Malik r.a.)

Harap dapat la terap kan kesabaran yang lebih untuk mendidik anak-anak.. Wallahualam.

Saturday, October 27, 2012

:: selamat malam ::

Selamat malam semua....


Wednesday, October 24, 2012

:: Page Promo ---> FashionCents by Dayah Bakar ::



Heyya uollsssss..

just nak Promo my Fren's Fashion/store page kat FB ..

check out FashionCents





the owner (Miss Dayah)


the fashionCents stuffs



so jangan malu-malu
jangan segan-silu...
marilah membeli belah di sini....!!!!!


and oh ya...jangan lupa LIKE!


Monday, October 22, 2012

:: Saat Orang Bicara ::

Jika ada orang bicara mengenai kita di belakang,
itu adalah tanda bahwa kita sudah berada di DEPAN

Saat orang bicara merendahkan diri kita,
itu adalah tanda bahwa kita sudah berada di tempat yang LEBIH TINGGI.

Saat orang bicara dengan nada iri mengenai kita,
itu adalah tanda bahwa kita sudah jauh LEBIH BAIK dari mereka.

Saat orang bicara buruk mengenai kita,
padahal kita tidak pernah mengusik kehidupan mereka,
itu adalah tanda bahwa kehidupan kita sebenarnya LEBIH INDAH dari mereka.

Payung memang tidak dapat menghentikan hujan, namun payung dapat membuat kita berjalan menembus
hujan untuk mencapai tujuan

Tuesday, October 16, 2012

:: Auto & Audioshow Sri Gombak by GM Management ::

Monday, October 15, 2012

:: Lama sungguh ::

lama rasanya tak update blog. sejak ada baby ni macam payah skit cos dia sangat manja...

today my daughter dah 2 bulan...alhamdulillah

semalam bawak dia p otoshow but xsempat nak amik gambar cos hujan

ishhhh banyak nak update ni pasal life after being a mom..autoshow bla bla bla hv to curi masa nak update...

till then..bye!


Thursday, October 4, 2012

:: sabtuday around the corner ::

hampir siap...sekian


Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...