Monday, September 24, 2012

:: Kronologi kelahiran I.H.S part 2 ::

ok..sambung balik citer disebabkan baby mimi dah p tido ngan atok dia!

sampai mana ye? haaaaaaaaaaaa....kene masuk drip n ikat ngan mesin CTG.
nak tau perasaan ai time tu? i kalao boleh nak terajang mesin ctg tu..i sangatla tak selesa berbaring terlentang. Misi dok ulang alik bolak balik cakap..."puan baring diam-diam"
woooo.....sakit yang amat cenggane nak baring tanpa bergerak2?!!! gila?!! ai ngan dok la mulut terkumat kamit dok zikir....istighfar...baca ayat Qusri..sakit memang tak kurang langsung..dah redha ngan sakit yang datang pun still tak kurang jugak sakit tu.

FYI...air ketuban ai tak pecah-pecah ok..dalam kul 11 macam tu la tak silap..dokto pun datang. Macam biasa la upacara seluk menyeluk. Doktor lelaki.. dua-dua doktor lelaki. Dua-dua testing2 seluk....walaweiiiiiiiiiiiii.. tak leh nak marah dah. lagipun seluk tak sakit pun. Yang sakit adalah sakit contraction yang datang menyerang 1-2 minit jaraknya.

Sakitnya bak ai kata awal entry yang sebelom ni la....patah kaki pun tak sakit macam nih (ai berani cakap sebab ai pernah patah kaki). ni kan ai dah jadik ally mcBeil..siap imagine stemroll datang gelek perut la...nak bunjee jump la..semua la...

ok sambung balik. I tengok la dokto tu pok pek pok pek ckp bahasa jargon doktor-doktor..i pun dah nak fokus tak fokus kat apa yang dokto cakap sebab sakit tu menyebabkan fokus semua lari! yang last i nampak dokto tu macam keluarkan Lidi satey..lepas tu dia buat apa tah kat bawah tu tah..lepas tu dia pun blah...

Lepas tu rasa macam nak tershishi sangat. I pun selamba tanggalkan belt ctg tu...turun dari katil..eh eh ehhhhhh.."apsal aku dah terkencing ni?? bocor ke???" - ni kata dalam hati la nih
tup tup misi muncul."ehhhhhhhh..puan nak pegi mana ni?"
"saya nak kencing..saya nak p toilet la.."
"kitaorg nak tolak puan pegi labour room ni"
"eh...saya nak bersalin dah ke?" - bodo punya soalan
"doktor dah pecahkan air ketuban puan"
"ehhhhhhhhhhh..apsal tak bagitau pun?? tak de tak de...bagi saya pegi toilet dulu...ni kain dah basah lencun..saya nak p tukar dulu" - sempat lagik khennnn???

Balik dari toilet ..dah tukar kain bagai..tak sempat make up je! hahahahhaha...derang terus suh dok atas katil yg nak tolak p labour room tu..ai ni dah la jenis redah je..tak bagi tau cenggane cara nak dok atas katil tu..katil tu dah la tinggi macam nak kene panjat. ai pun selamba kodok la..panjat katil tak kena gaya style...terus kena sound ngan nurse..ai pun jawap "la...awak tak cakap pun..nak naik katil ni kene bersopan santun berkepit2tan...mana la saya tau.."

Lepas tu...ai pun di tolak ke dalam labour room....

2 comments:

Syima Syaz said...

ganas btl mama mimi ni....

i naik wheel chair.. darah membuak2 turun kt baju..sakit toksah ckp la...

cik lin butterfLYNN~~ said...

haha, kelakar lah time u nak naik atas katil labour room tu,tersenyum sorg2 i kat cni, hihi.. tp debo gak nk tahu cite seterusnya, jap lg nk tgk part 3 pulak ;)

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...