Friday, September 21, 2012

:: Kisah Kelahiran I.H.S part 1 ::

Assalamualaikum dan salam sejahtera....ni baru ada kesempatan nak menulis terpaksa taip dengan cepat sekali takut baby mimi terbangun pulak dari tidurnya..heheh kalao ada typo tu pepaham laye..


Well kisahnya begini :

Due date dah tak berapa nak menjadi due date sebab dah terlajak...betul cakap doktor Liza..
"awak ni saya tengok mcm 15haribulan je nak bersalin nih". Impian nak bersalin sama tarikh ngan syima pun dah berkubur hehehehehe

13 Ogos 2012
rasa sakit...tapi macam tersekat sekat sakit tu kejap ada kejap tak de. Lepas subuh bergegas ke hospital ..sampai hospital, sonok je tgk org masuk check...terus tolak p labour room. impian mcm tu jugak tapi.....
"oh..just 1cm..i think you can go back first la puan"
T_T
so ai pun balik..tapi tak balik terus. ni gigih ni nak paksa bagi terbukak banyak ni p singgah chow kit..nak shopping konon...hahhahahaha. singgah kedai jamu beli set bersalin (jamu mak dara). Pegi cari kasut hubby..usha usha baju kurung cantik...jauh jugak ai berjalan...dah lepas pecah peluh..terus lagik jalan kaki...dengan harapan dalam hati..mintak2 mlm ni bersalin. Jawapan TIDAK!

14 Ogos 2012
Sakit nak bersalin...macam tak berapa pun..ada memang ada..tapi tak berapa nak kerap. shud be hari ni ada medical check up kat KK.. tapi mls nak pegi...biokan je sbb konfident konon nak bersalin dah nih. so makin petang makin sakit pulak rasanya tapi gigih menahan sakit. Incik Pink asyik call...tanya sakit tak? leh tahan ke? bla bla bla....tak nak bersalin siang...sbb bulan puasa n takoot nurse2 letih n tak nak layan ai yg banyak kerenah ni hahahhahaha.

Lepas berbuka....
Makan pun dah tak lalu...sakit makin kerap..mencocok cocok. xcident patah kaki tak sesakit nih. Ai ptah kaki ai leh tahan lagik..ni dah rasa macam nak terkeluar isi perut...jantung..hati...pankreas...otak...semua2 skali!!!
So...lepas siap2 dalam kul 2000 terus gerak p spital. Check punya seluk doktor cakap 3cm. HAH!!!!! ai da berjalan satu hari semalam baru 3??? jenuh jenuh!! apsal liat sangat tah!
Maka dengan itu i pun diwardedkan..masuk drip...n diikat ngan mesin ctg...

ALAMAK!! Baby dah nangis..nanti sambung...bai!!




















8 comments:

Wawa Yusoff said...

ahahah. lps bb tdo, update segera ok! :)

Admin Dienaz said...

alhamdulillah dan tahniah dah jadi ibu itulah anugerah yg paling terindah dalam hidup

Syima Syaz said...

hahahaaa...

yela i dlm LR sempat selit pasal pikir u dh ke blum... pastu dah selamat bersalin i amik hp, trus bukak twitter tgk2 u belum...

takpe still blh celebrate sama2 lagi..hehe

FARYN said...

kan aku kata.. kena jumpa aunty vin gak baru mimi nak kuar dari perut... ekekekekeke

Zurae said...

teruja nak baca cerita seterusnya nih... takotnya nak bersalin. Update cepat2 tau hehe ;)

Renee Meow said...

xsabar nak bace next update.. ;)

miszatie said...

tahniah!!!anugerah ALLAH x ternilai..atie lak x sbr nak badan berisi..!!.doakan atie ye

ALoNa CintamaniszLite said...

tahniah...baby girl ye..

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...