Tuesday, February 14, 2012

:: Isteri Lomentik ::

November 2011 - musim hujan..musim orang kawen...


musim sejuk di cameron highlands. dah 3 minggu selsema melanda diri. sampai kawan-kawan n bos tanya tak elok-elok lagi ke selsema ai nih? selalunya tak de la sampai berminggu-minggu. ni dah macam tahap kritikal gilos!!!! macam biasa la buat dekkk je kalau tak tahan sangat makan ubat selsema - settle. baik sekejap. lepas tu sambung balik sroottt sreeetttttt.....

Kisah bermula waktu perjalanan ke kenduri bbf Nida Razak . Lepas pegi makan kenduri umah nida & niza 

singgah rumah SIL kat Ipoh, mandi manda sebelom hornymoon buat kali ke berapa tah kat Cameron Highlands pojaan hatiku itu. Sampai CH..perut lapar giler-giler. Beli makanan macam-macam! Tak cukup ngan ayam golek madu kat pasar malam CH tu..nak pekene stimboat lak lepas tu!!! Bukan main lagik berusaha nak gemokkan badan yang dah sedia ada spare tyre ni haaa....

Lepas makan dan makan dan makan lagik. Bersantai-santai la ngan hubby di malam yang sangat SEJUK..bukan dingin..tapi sejuk mengalahkan peti ais pembekuan daging! Nyte nyte!!! Esok pagi bangun dari tido..muncung...tengok ada blood stain - HUH!!!! kecundang sekejap hati kononnye nak berbadan dua -ewahhhhhhh. Dah la tetibe sakit kepala ala-ala migrain. Tak bawak 'bekal'!! Kelam kabut DIY 'bekal' dengan bahan-bahan kecemasan yang ada sementara menunggu nak beli bekal. Hubby pun redha je bila ckp on the dot je calit merah.

Tapi....nak di jadikkan saspen citer nih. Selepas berejam-jam berjalan horey horey ngan hubby ke pelusuk kebun teh n starwberry. 

 

tak de lak nak sesungut macam selalu! Pelik. Tak de lak rasa macam sungai yang mengalir deras. Garu pala jap! Biarkan....
Last-last sampai ke KL pakai alas sementara tu. Sampai je KL nak bersiram. tengok-tengok 'kosong' la pulak. PELIK! Biarkan lagik. Maybe permainan hormon nih~ abaikan aje.

Hidup di teruskan macam biasa. Tak de apa yang special sangat melainkan selsema yang berterusan serta sakit kepala yang datang on off. Satu hari. hati rasa macam ragu-ragu. di pendekkan citer la ye. petang balik dari kerja. terus grab upt dalam laci. padahal a week before dah buat dah tapi -ve!!

sekali buat la upt tu kan..dengan tak berharap sangat pun. tup2 haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaamekkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!! terkejut sekejap..ada orang tengok result sampai nanges2 ai lak loncat2 dalam bilik air. tak bagitau hubby pun. 



carik kotak polkadot comel..masukkan result dalam kotak balut cantik-cantik siap letak reben n bawak hubby kuar dinner lomentik kat kunang-kunang sampai hubby pun rasa macam bini dia ni buang tabiat! lepas habis dinner letak kotak tu sebelah pinggan dia. Dia leh tak sedar..lawak tul la laki ai nih! dia terkejut ada hadiah lak tetibe. padahal bukan b'day dia..tak de nak anniversary apa-apa, alih-alih dapat pwesent. Lomentik tak ai? har har har!

Dia pun bukak la kotak tu. Macam biasa blur-blur ayam sekejap. Belek-belek sambil kerut-kerutkan muka..loading slow sebab RAM tak power (hahahahhaha) - tetibe dia separa jerit "BETUL KE NI?!!!!!" muka teruja! bini dia dah ada peluh besar belakang kepala..sebab hubby dia lambat loading... T_T

Dia punya happy sampai tak terkata. terus panggil waiter nak balik dan-dan tu jugak sebab takoot ai kene embun katanya. ewahhhhhhhhh....caring sungguh. Selama ni berembun sampai subuh tak pe je kan?


ok dah la..tu je nak citer hari nih..kisah cenggane ai tau ai preggy. until next story (sementara ada mood nak taip panjang-panjang ni ada)..take care n doakan ai & baby sihat-sihat hendaknya...Assalamualaikum!


Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

12 comments:

Asfiza said...

wahh...tahniah dear :D

cheQmOomOo said...

wee comey je :D

Daddy Ziyyad said...

tahniah....:)

Siap balut letak dalam kotak lagi UPT test tu....hahahaha.

Dah berapa minggu pregnant?

~ NANA ~ said...

hahaha comel la u ni!

Hunny Kitty said...

as - trimas
cheQ - hehehehe....tu je idea yg ada
daddy - 13w++
nana - trimas trimas...

aNis LeMoN aBu said...

haha. so sweet. lomantik abes! :)

dapat bayang part peluh besar itu. hehe.

Madam Marea said...

hik hik.. i baca sambil gelak2 hehehe comel jek...

amal said...

hehehe sweet.. saya dulu mms je kat hubby sebab pjj ehehe.. anyway, congrats! jaga diri baik2 ye :)

Hunny Kitty said...

anis - hahahaha tu je idea yg ada

Hunny Kitty said...

marea - kene la suprise baru senang igt

amal - trimas

fitria said...

sweet gile hubby u raden..

Hunny Kitty said...

fitria - sweet ke blur? ehehehe

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...