Friday, July 6, 2018

:: Review Antman & The Wasp ::


Filem Antman kali ni sangat santai dan ringan yang penting ai tengok most of the time ai gelak saja sebab banyak scene yang menghiburkan hati.

Wajib ke korang tengok filem ni kalau korang nak tahu apa jadi masa Infinity War? Tak berapa wajib. Sebab filem ni pada ai bersifat "stand alone". Lepas dari Civil War kan Antman kena tangkap hukumannya "duduk dalam rumah 2 tahun". So, memang dia tak tahu la yang kat "luar sana" tengah ber Infinity War.







Mission Antman kali ni adalah nak selamatkan Mak Hope yang terperangkap dalam Quantom Realm (yang ni korang kena tengok Antman 1 kalau korang tak ingat). Kan masa ni Hank Pym cakap kalau jadi sub-atom peluang nak balik tu memang tak de la kan?





So....Dr Pym tu pun cipta la satu alat nak pergi balik kuantom realm tu, tapi.....in order nak lengkapkan alat tu derang perlukan satu device ni. Device ni beli dengan sorang gangster. Masa ni la akan ada twist skit, korang akan jumpa satu watak yang dipanggil GHOST.




Bermulalah perebutan alat ciptaan Dr Pym tu antara Ghost, Gangster, Pym - saling rebut dan curi mencuri. Nak cerita lebih spoiler lak nanti. Hm....cerita sikit la ek, kebanyakkan benda dalam filem ni semua boleh jadi kecik-besar termasuk bangunan,kereta bla bla bla.

Akhir cerita, Mak Hope berjaya diselamatkan.

SPOILER ALERT!!!
Ada 2 post-credit!

Credit 1 : berkaitan dengan Infinity War
Credit 2 : korang gelak je la ye.

So..i tak de bagi spoiler sangat kan?
Pergi la tengok you guys going to have a good laugh!



watermark

No comments:

Top Post