Thursday, December 14, 2017

:: Review : Starwars - The Last Jedi ::



Akhirnya, the fangirl kembali jatuh cinta setelah sekian lama memendam rasa yang sekual starwars ni macam nak ke arah 'crap'. Tapi tadi.....oh my, the fangirl jumping joy. Puas hati giler.



Sebolehnya ai tak nak bagi spoiler sebab beberapa fanboy dah warning ai "jangan tulis spoiler!!!!!!".

So, jom kita mula.
Macam korang tahu Rey pergi kat hidden island ni nak cari Luke. Dia pun dah jumpa Luke atas tiket nak mintak tolong tewaskan First order.





Ren a.k.a Ben Solo dah bunuh bapak dia si Han Solo hari tu kan? Makanya bermulalah sesi 'pukau-memukau' sesama mereka-mereka yang mempunyai 'force' tu.

Sementara tu Rebellion cuba cari jalan kemenangan, mintak pertolongan dan cuba untuk survive.
Jalan cerita ok sebab boleh buat my eyes glued on the screen tanpa pandang kiri kanan.

Don't expect too high or action pack yang giler-giler atau saber fight yg PERGHHHHHHHHHHHHHHHH...

Yang penting ai rasa Luke macam scumbag jugak la.




Ada jugak twist sikit dalam cerita nih, jangan percaya semua yang korang tengok nanti. Close yours eyes and reach out!




Hmmmm..ikut hati nak cerita semua nih. Tapi.................korang tengok la sendiri nanti.

Ai bagi 4.9/5 bintang! Heyyyyyyy~



watermark

No comments:

Top Post