Thursday, September 21, 2017

:: Review Kingsman - The Golden Circle ::













Pelakon :

Taron Egerton as Eggsy Unwin / Galahad
Colin Firth as Harry Hart
Julianne Moore as Poppy Adams
Mark Strong as Merlin
Halle Berry as Ginger Ale
Pedro Pascal as Jack Daniels / Whiskey
Channing Tatum as Tequila
Jeff Bridges as Champagne "Champ"
Elton John as a fictionalized version of himself
Bruce Greenwood as President of the United States
Emily Watson as Chief of Staff Fox
Edward Holcroft as Charlie
Hanna Alström as Princess Tilde


Review : 

Seperti Kingsman yang pertama (Kingsman The secret Service). Yang sekualnya juga TIDAK menghampakan. Seawal minit pertama korang akan dapat tengok action yang tak berhenti diselang seli dengan lawak selamba.


Jalan cerita, lebih kurang dengan yang pertama di mana orang jahat (Poppy) "serang" orang awam dengan "wabak dadah" - dadah ni akan buat orang dapat "blue rashes", lepas tu lumpuh lepas lumpuh mati, kalau tak nak mati kena minum antidode. (yang pertama ramai yang jadi "zombie" sebab sim card handphone).


So, sekali lagi Eggsy dalam mission nak selamatkan dunia di mana tiba-tiba dia dapat tahu Bos dia "Harry" rupanya belum mati. Dia sayang gila kat Harry sebab Harry tu dah macam ayah dia dah Harrylah yang recruit dia dulu masuk Kingsman.


Cerita laju tak de konak sana sini, memang menarik sebab dia drive kita nak tahu apa jadi lepas setiap babak. Tak nak bagi spoiler kat korang sebab nanti tak best pulak yang penting ada beberapa nyawa melayang dalam cerita ni. Dan tak sesuai ye bawak budak under age tengok sekali sebab banyak carutan yang tak disensor sebab kalau sensor cerita ni jadi TAK ADA SKRIP pulak nanti.


Overall, cerita memang best!
Nak kasik 5/5 bintang la..tak aci pulak perfect sangat. So 4.8/5 stars from me.

So korang pegi la tengok kalau ada masa ya!


watermark

No comments:

Top Post