Wednesday, May 3, 2017

:: Golden Rose - HALAL Makeup ::


Cerita pasal make-up dah agak suam-suam kuku sekarang ai bermake-up. Bila ada event besar-besar je ai akan make-up beriya-iya.

Uolls yang kaki make-up terutama yang muslim dah semestinya concern pasal status HALAL barangan make-up korang kan?

 Meh ai nak cerita pasal Golden Rose. Make-up HALAL dari tanah TURKI!
Dan sesungguhnya tak menghampakan dari segi QUALITY & HARGA!



Baru-baru ni Golden Rose membuka cawangan baru di Alamanda Putrajaya. Terima kasih kepada Joanne yang menyambut kedatangan kami (Me & Bella Natasya).




Perkara pertama yang ai try masa ai sampai kat Golden Rose adalah lipstick matte diaorang yang SUPERB! Macamana nak cakap ek, lipstick ni dia matte tapi tak mengeringkan bibir dan tahan lama.




Lepas tu ai try loose powder derang yang mana bila korang mula-mula pakai nampak macam..ERMMMMMMMMMMMM..tapi effect loose powder ni datang kemudian sebenarnya.



Bila lama kelamaan makin jadi blend & nampak flawless serta berkilauan. Kenapa ai cakap macam ni? Sebab bila ai balik dari event, Incik Pinky amik dia tegur "Eh.....apasal macam nampak lain je nih. Pakai bedak apa?" - haaaaa.. barulah ku sedar bahawasanya bedak ni kalau pakai "lama-lama naik seri".






Next, ai try eye liner & mascara dia yang senang nak cuci dan bila pakai tak messy.
Overall, ai dah mula suka akan Golden Rose makeup ni.











MUA Golden Rose, menunjukkan cara pemakaian "kajal" pada Bella. 




Perfect Finish Liquid foundation.
Bila apply korang dab dab dab..nanti effect dia matte dan macam pakai bedakyang halus. Ai suka foundation type yang macam ni.




Beauty balm tu tak sempat nak cuba. Tapi namanya sangat meyakinkan!



Nak tahu ni apa?




Kalau korang ada masalah UBAN, GR pun ada alatan khas untuk tu tau!


So kalau korang mencari make up halal dan murah..boleh la pergi Golden Rose.
 Harga serendah RM16-RM100 aje!


Kalau korang nak visit outlet boleh la pegi ke :



Golden Rose Alamanda Putrajaya Lot G-61(Opposite Uniqlo)
Lot G-61, Alamanda Shopping Centre,
Jalan Alamanda, Presint 1,
62000 Putrajaya.
Phone: +603-8328 0818
Hours: Open 10AM–10PM

atau

Golden Rose Sunway Putra Mall Lot 4-8 (Asian Avenue)

atau

Golden Rose Sunway Carnival Mall UG-38 (Mall Entrance)

Beli online pun boleh! CLICK SINI


watermark

3 comments:

Bella Jamal said...

Wow.hehehe.lipstik dia best. Color code 10 ngan 12 kan?

Mar Mansor said...

menariknya..
JanjiKita

May said...

Nice product to try on...^_^

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...