Tuesday, October 25, 2016

:: Review - Rumah Tamu Datin Halijah ::


Around last week ai dapat RSVP untuk "Open Day Rumah Tamu Datin Halijah".
Ai pun pergilah ke sana memandangkan RTDH ni dekat dengan rumah.
Asalnya "Open Day Rumah Tamu Datin Halijah" adalah untuk mempromosikan RTDH ni sendiri berserta dengan promosi Majlis Perkahwinan di sini.

Facebook : https://www.facebook.com/rumahtamudatinhalijah/
Instagram : https://www.instagram.com/rumahtamu/


Untuk mereka yang tinggal di kawasan Sentul/Gombak/Setapak rasanya memang tahu di mana RTDH ni sebab tempat ni memang famous dengan keunikkan dan kecantikkan tempatnya.

Untuk mereka yang tak biasa dengan kawasan ni, senang je nak cari.
Landmark :
1) Taman Dato' Senu
2) Burgerbyte Sentul
3)Naili's Sentul (kalau dulu orang panggil tempat makan atas pokok. hehehehe)


Pintu masuk ke RTDH.


Seriusly ai sangat suka landscape tempat ni sebab antara yang RARE dalam bandaraya KL nih


Masuk-masuk sahaja korang akan terkejut dengan betapa besarnya kawasan dalam RTDH.
Dan yang paling best..adalah warm welcome dari owner tempat ni.



Yang bertudung coklat susu tu lah ownernya...mesra, peramah murah senyum!


Menurut Puan Owner, RTDH ni boleh memuatkan ratusan jemputan pada satu2 masa dan......kalau kata tempat tak cukup or tetamu sangat ramai mereka ada sediakan kawasan 'reserve' di bahagian tepi rumah yang mana kawasan ini memang luas untuk tetamu duduk.



Ini sudut belakang RTDH..kat kawasan pondok atas tu menurut pekerja Nailis (sebab RTDH bersambung ngan Nailis) boleh buat bday party.


Atas pentas utama. Pelamin ni nak amik yang dalam pakej pun boleh amik luar pakej pun tak pe.


Nampak tak motor klasik tu?
Comel pada ai..hehehehhe


Dari segi makan....??


Perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...sedap! sedap! sedap!


dan sangat sedap!



Kawasan catering/ambil makanan....luas dan teratur.
Spotted lampu star ikea di situ.




Kemudiannya lepas makan, ai pun melawat la kawasan dalam rumah yang mana menurut Puan Owner dalam rumah ni kalau uolls nak menikah, photoshoot segala semua pun boleh!
Tak roboh rumah hamba...hehehehe


Luar papan..dalam tangga batu!



Mimi yang excited masuk rumah beralas papan.


Lagi rare dari telefon jabatan telekom yang ai ada kat rumah


Bilik utama



Ruang tamu


Kerusi meja semua klasik..rasanya kusyen armrest kecik ni zaman2 dalam cerita p. ramlee je ada.





Sejarah RTDH


Haaaa....korang tahu apa nih??
Peti ais tau! (ye ...ke?)


Ok tu je la yang ai nak cerita sikit.
Kalau ada apa-apa soalan or nak sewa untuk kenduri kendara/majlis sila contact FB or IG RTDH ye!

xoxo




watermark

2 comments:

Sheila Adziz said...

cantinya sis RTDH ni... suka sangat

Bella Jamal said...

Tak sempat naik rumah papan ni. Kebetulan hujan time pergi haritu dah ada orang shooting

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...