Monday, May 9, 2016

:: Senarai Air "Hipster" Big Cup Malaysia & Review ::


1) Raintown Coffee & Yogurt

Lokasi : Depan Petronas Aulong, Taiping - Perak
              Taman Dato' Senu, Sentul - Kuala Lumpur

Harga : RM5 and up
Rasa : Just nice n kaw yang bestnya RCY ni depa ada topping whipped cream bsama kacang/choc flakes/choc rice or peanut
Rating : 4.5/5
Facebook :
Instagram :
Operating hour : Everyday from 11am-1800 close on Friday



2) D'Garden Coffee & Yogurt




Lokasi : Lake Garden Taiping
Harga : RM5 and up
Rasa : Super nice and kaw. I guess it is because the owner is a 'chef' kot.
Rating :4.5/5
Facebook :
Instagram :
Operating hour : Everyday from 11am-2200, close on Monday

3) Hijrah Coffee



Lokasi : Ong Tai Kim Gombak (depan kedai letrik, bawah jambatan)
Harga : RM5 and up
Rasa :Should I say to the moon and back. Menang kena sangat dengan halwa lidah nih.
Rating : 4/5
Facebook :
Instagram :
Operating hour : Should be everyday from 11am - 1800 but sometimes tak berapa konsisten. Moga lebih konsisten untuk masa akan datang sebab resepi korang sangat bagus.

4) Kopi Cup








Lokasi : tak pasti sebab beli masa hari jualan kat opis
Harga : RM5 and up
Rasa : Hurmm....bolehlah nak hilangkan dahaga sebab rasa macam ada bahan yang kurang.
Rating : 3/5
Facebook :
Instagram :
Operating hour : tak pasti

5) Sid. Co

Lokasi : tak pasti sebab beli masa hari jualan kat opis
Harga : RM5 and up
Rasa : Nampak lazat, tapi ada beberapa perkara yang kena titik beratkan contohnya cara bancuhan dibuat.
Rating : 3/5
Facebook :
Instagram :
Operating hour : tak pasti

6) Pirate Coffee Gombak



Lokasi : Plaza Idaman dekat ngan kedai aksesori kereta
Harga : RM5 and up
Rasa : Ok. Tak mengecewakan. Maaf kata harga anda antara hispter cup yg mahal ai pernah jumpa. 
Rating : 3.5/5
Facebook :
Instagram :
Operating hour : tak pasti..sebab tak konsisten

7) Real Cup



Lokasi : LRT Kerinchi, dekat sungai
Harga : RM5 and up
Rasa : Oklah. Kakak yg bancuh ni pun macam dah tak ada passion nak buat agaknya. Hehehehe
Rating :  3/5
Facebook :
Instagram :
Operating hour :Sangat konsisten. Isnin-Jumaat dari jam 11am pai 3pm macamtu

8) Overdose (Bag)



Lokasi : Kereta bergerak, time ni beli masa derang datang LRT Kerinchi
Harga : RM5 and up
Rasa : So-so sebab dah siap2 bancuh tinggal nak letak dalam beg. Bancuhan mendap at the bottom of the 'tank' menjadikan rasa tak kaw
Rating : 2.9/5
Facebook :
Instagram :
Operating hour : tak pasti..

9) Kopi Bag (Bag)

Lokasi : Sebelah Pasar Besar Gombak dekat kedai Putu Bambu World
Harga : RM5 and up
Rasa : Biasa-biasa jugak. Kena pertingkatkan teknik bancuhan sukatan tak berapa nak ngam
Rating : 2.9/5
Facebook :
Instagram :
Operating hour : Tak konsisten langsung. Kadang2 ada kadang2 tak de

10) Big Cup Thailand

Lokasi : Sebelah Nasi Ayam Mancongkam
Harga : RM5 and up
Rasa : Ok not bad. 
Rating :3.5/5
Facebook :
Instagram :
Operating hour : 6pm till air habis. Setiap hari.


11) Cawan Besar

Lokasi : Bandar Baru Sentul
Harga : RM5 and up
Rasa : Ni adalah pesaing Hijrah Coffee kalau kat KL..rasanya kaw
Rating : 4.2/5
Facebook :
Instagram :
Operating hour : Isnin-Ahad dari 11am till late. Sangat konsisten kekdahnya.

watermark

1 comment:

norhidana miswan said...

punya lah banyak jenis kopi gini yek...
mmg ada yg sedap kaw2 rasanya... tp ada jgk yg so so je... tp harga bkn main

skrg nih kene pantang ais... kalu lalu pun blh tgk je lah hguhuhuhu
sambil tahan air liur

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...