Tuesday, February 24, 2015

:: Misteri - Cermin Antik ::



Hari ni ai nak cerita seram-seram kuku ngan korang. Cerita ni pun ai dah simpan dalam 2 minggu jugak la sebab kenapa ai selalu delay cerita misteri ai sebabnya ai nak redakan fefeeling seram tuh.


Cenggini time kejadian belum berlaku beberapa jam, ai balik lambat malam tu, melepak dataran dengan member-member kcar sekalian alam. Hehehehehe. Ai pun sampai rumah keadaan macam biasa la, adik ai yang last belum tidur tengok TV.

Ai pun lepak la tengok tv dengan dia skali. Movie best lak tu memang tak tidur la kitaorang. Haaa..ready ye for the seram part.

Sambil tengok movie sambil sembang. Tetiba..........."pintu" cermin dekat ruang tamu terkuak dengan sendirinya. Pandang n buat tak tau. Nak kata angin kuat memang tak de nak kata ada orang bukak, memang tak de. Cermin tu jenis yang ada "pintu" yang leh bukak-tutup-kunci. Cermin tu berkunci pintunya. Siapa pulak yang bukak?




(lebih kurang cenggini la cermin tu)


Kitaorang pun buat dek je la....terus tengok TV. Adik ai pulak berani p dekat cermin tu..intai2 dalam cermin. N tutup balik.

Sekali lagi lepas tu....cermin tu terbukak balik.
Ai pun cakap kat adik ai..dah la kita tgk TV. Jom tido..dia punya time pulak kot nak bermain2 kat ruang tamu nih.

So, kitaorang off TV. Kipas. n masuk tidur. Esoknya cerita kat my dad. My dad dengan releksnya jawap "ala...... tak de benda la..jin tu"

kfine.  kbai!

watermark

1 comment:

Allene typicalmommy said...

orang tua.. dah lali... =D

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...