Wednesday, February 11, 2015

:: Beranak Di Tepi Tingkap::

Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..tajuk kena la boom melatop!!!
Ceritanya cenggini... last week balik rumah ai sambil kemas..nak p la lap tingkap sekali ternampak seekor burung TEKUKUR buat sarang kat hujung tingkap tu.

Eh!!!
Boleh pulak...tak nak la kacau ke apa ke...biarkan je dia..
Intai punya intai sekali tengok.. ADA TELUR!
2 biji pulak tu...... comel je lagi kecik dari telur burung puyuh.

ai pun kesian takut mama Tekukur tak makan...ai pun carik2 la roti sikit letak dalam sarang tu.














Last weekend ai balik rumah...terus p kat tingkap nak tengok Mama Tekukur...tapi kali ni dia jadi macam garang sikit apsal tah....sampai malam dia duduk je kat situ. Tak lapar ke dia...entah la






Tengahari nextday..ai pun tinjau lagi. Mama Tekukur tak tau p mana.....
nak tau apa ai nampak?


























Baby Tekukur!!
Comel sangat............... kali ni sampai malam ai tunggu Mama Tekukur, tapi tak balik2....risau nya hati ni...dah la tak tau nak handle anak burung cenggane..ayat Incik Pinky menambahkan kerisauan hati "jangan la ada org bunuh mak dia ke...langgar mak dia ke....."
rasa nak nangis je mengenangkan baby tekukur tu............



ni dah banyak hari tak balik rumah...dok terfikir dia je....hopefully dia sihat..mama dia pun balik bagi makan.
Sebabnya ai tanya my brotha dia cakap kena bagi pallet..rendam dalam air n suapkan...mana reti!!
Dia ada pengalaman 12 tahun leh laaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa



watermark

4 comments:

✿ pink velvet ✿ said...

alaaa keciannyer.. dah la comei, hehe~

Maria Hasun said...

Mama burung tu x blk blk ker? baru seekor menetas

Maria Hasun said...

Mama burung tu x blk blk ker? baru seekor menetas

aswa leyla said...

kesian nye baby tekukur . mama dia pon comel .

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...