Friday, November 7, 2014

:: Review Warisan Ringgit Sdn Bhd (Money Changer) ::





Warisan Ringgit Sdn Bhd
1002-A
Ground Floor Selangor Mansion
Jalan Masjid India
50100 Kuala Lumpur
03-26941420/03-29641421









Kali ni ai nak memperkenalkan kat korang sebuah Money Changer yang bernama Warisan Ringgit. Terletak di Masjid India. Tak susah pun nak pergi sini. Korang tau Balai Polis kecik Masjid India tu? Haaaaaaaaaa.....betul-betul belakang balai tu. Signboard Warna Merah.

Yang menariknya harga tukaran wang dekat sini lagi murah dari Mid Valley. Walaupun 1-3 sen bezanya.



Last week ai nak tukar duit ke TBH. So, ai pun call a few money changer around KL. Dan Warisan Ringgit offer ai harga yang paling menarik. Masa ai call tu RM10.25 = THB100 ....sayang ai terlambat seikit je masa ai nak tukar dapatkan rate tu. But still ia lagi rendah dari tempat lain.



Siap bagi tips kat ai lagi. Jangan tukar duit hari Sabtu Ahad dan dekat ngan cuti sekolah. Harga akan melonjak naik. Ok, NOTED!

Dan tips dari ai pulak better korang telefon dulu kebanyakkan money changer yang korang target nak pegi dan tanya apa yg patut masa call tu. So nanti korang tau nak hala ke mana.

Antara tempat yang murah dan boleh beat harga dekat Mid Valley adalah money changer dalam Giant Taman Permata, Ulu Klang.




Oh...tak sabar rasanya...........!



watermark

1 comment:

Cik Iman said...

Alamak jauh kat KL :( Baru nak suggest kat adik.

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...