Monday, June 7, 2010

:: Misteri Nusantara - Cerita Seram Lebuhraya Behrang bahagian 1 ::

hujung minggu aku sangat adventure....dari cerita paranormal tayar kereta aku meletup...sampailah citer aku menangis tengok citer lagenda budak setan!
mari kita mula bercerita.......
tepat pada jam 0500 aku bertolak dari kuala lumpur menuju ke taiping.
aku bawak kereta rilex je 80-90km/j palig top pon mungkin 100km/j ...ye la bawak keta otoshow mana leh bawak laju laju.
Sambil melayan jiwa dengan lagu lagu rock tangkap leleh......seperti lagu CRK,LESTARI,DATA .....
aku melewati signboard 'Ladang Bikan 38km' pada jam lebih kurang hampir pukul 0600....tiba tiba aku terasa kereta bergegar.....aku makin slowl a..pasang niat nak berhenti kat ladang bikam nak check
kereta sebab aku tak nak berhenti kat situ jugak sebab jalan terlampau gelap dan sunyi.
Belum sempat aku buat apa apa....kereta aku dah terhoyong hayang ke kiri dan kanan....
aku pun tak tekan minyak. Biarkan kereta aku slide ke tepi jalan ke lorong kecemasan.
Sebaik sahaja berhenti.....aku terus keluar..
bukak satu pintu belah kiri....bukak bonet belakang dan pasang hazard light.
Hmm......aku nampak tayar belakang sebelah kiri kereta terkeluar dawainya....bunga tayar hilang semua!!!!!!!
Aku pelik...hmm..tak fikir panjang, aku keluarkan woofer aku...punggah tempat tayar spare. Amik jack n tayar rim tong.
Malang sekali aku tak berapa nak berkudrat membukak nat rim yg sangat ketat awlaupon aku dah lompat2 atas spanar T aku tuh..HAIH!!!
Aku terus telepon careline lebuhraya PLUS.
Aku bercakap ngan seorang mamat bernama RIZAL.
Aku bagitau dia kereta aku tersadai tepi jalan kat 380.6 berhampiran behrang dan ladang bikam.
Aku tanya dia bila leh dampai dia cakap 30-40 minit...oklah aku tak kesah sangat pon...tapi berkali dia suh aku dok diam diam dalam kereta.
MAMPOS!! sampai ke sudah aku dok luar...!!!
Tapi yg beshnya tak sampai 30minit peronda PLUS dah sampai....
yg lagi best bila kereta peronda tu suluh kereta aku...
"ADIK!! APA dah jadi ni??" pak cik tu tanya aku
aku katalah "jadik ape? tayar saya pecah la..."
tup tup dia tunjuk BUMPER,LAMPU ngan BONET ..BARAI!!!!!
bumper pecah....bonet kemek..lampoo pecah!!
watta?!!!!!!!!!!!
dulu penah skali jugak jadik cenggitu tapio tak de la pai barai!!!
Hmm.....lepas incik Nizam dan incik Mat tolong aku...aku pon sambung perjalanan.
Berhenti kat tapah untuk pam angin tayar spare.
Lepas tu aku benti tepi jalan. Dok mencangkung belek kereta aku....
Hmmm...masih memikirkan mana logikanya kereta aku teruk macam kene langgar lori!
Hmm......aku pon main la facebook.
Semua org cakap aku kene langgar. Padahal tak.....Hmm....
Aku pon jalan la balik terus ke Taiping.
Sampai kat Taiping......tunang aku terus terajang keta tu....aiyookkk!!!!
Aku terkejut..takoottt....diam3 aku nanges.....takoot seyy!!
Aku tak penah tengok tunang aku cenggitu!!!!!!!!!!!
Aku pun pujuk2 dia......mak dia pon pujuk dia......hmm........
ada jugak orang kata...aku sebenarnya terlanggar seswatu yg mata kasar kita tak leh nampak...aku pon tak sure.....Wallahhu'alam......
haih.....dasat kan??????
nnt entry lepas ni aku taruk koleksi gambarnya ek...!
daa

No comments:

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...