Tuesday, December 1, 2015

:: Mereka mungkin penjenayah ::








Yes..memang serius perkara mcmni skang...bukan apa. Macam last week (ahad 29 november 2015) masa adik i ngah duduk kat buaian kat luar umah ngan bidadari..tetiba ada sebijik keta berhenti kat laman rumah. sorang lelaki datang approach adik i n tanya macam-macam pasal bidadari...lagaknya sgt mencurigakan. bila adik i tak nak layan n i tetiba sergah bertanya kat pintu pagar cepat-cepat dia lari pergi kat kereta yg dalamnya ada berbaki lagi 3 org lelaki dan terus kereta tu pecut laju blah dari laman rumah, bila check num plat kenderaan tu..rupanya bukan plat dia pun plat motor orang kat kelantan nun.....dan rupanya dia pun ada approach jiran depan rumah..katanya pegawai kesihatan sia nak tunjuk barang dalam kotak tapi bila jiran kata nak tengok dia bagi syarat pulak 'kalau mak cik nak tgk barang kena bagi kami masuk rumah dulu' ...ehhhh boleh pulak macam tu...yg menakutkan adalah dia cakap kat adik ai 'nanti saya datang balik tau' .....so berhati-hatilah semua. bukan nak suruh bersangka buruk dengan orang tapi dunia dah tak selamat lagi dah


so mereka yang berada di setapak,gombak serta sentul dan kawasan sekitar..kalau ada 4 orang lelaki muda...memandu Pesona (tak salah mata ai la) berwarna kelabu. Bernumber pendaftaran WCL **** berhati-hatilah. Orangnya yang saya nampak jelas hanya 2 orang pemandu berkulit putih dalam lingkungan 20an berat mungkin 70-80kg. Lelaki yang tegur adik ai tu dalam lingkugan 20an jugak kulit sawo matang kurus orangnya tinggi lebih kurang 175cm.
watermark

2 comments:

amal said...

Ish takutnya. Sekarang ni mmg jenis terus dtg rumah buat2 nak ty jalanla, menyamar itu ini. Bahaya. Dah tak boleh percaya kat sape dah. Rumah tu elok tutup je pagar 24 jam kan huhu

cik hani said...

Ya Allah..rasanya semuanya dah tak selamat..
Bahay betul la

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...