Tuesday, July 20, 2010

:: Kita ditakdirkan...::



Ku tak tahu mengapa
Tiba-tiba sahaja
Di dalam hati ini sering rindu padamu
Ingin kumeluahkan, tak berdaya

Ku tahu engkau jua
Sangat sayang padaku
Kaupun sering merindu
Bila tidak bertemu ternyata kau dan aku
Punya rasa...

Kau dan aku sudah ditakdirkan bertemu
Dan tiba-tiba kita jatuh cinta
Ini semua sudah suratan ilahi
Dan kita harus tabah hadapi kenyataan

Biar... apapun terjadi
Aku... harap engkau tabah...
Menerimaku sebagai teman barumu
Semoga kita saling sayang, bahagia...

Usahlah engkau pergi
Semadi di hatiku
Masih menyayangimu, oh sayangku...
Bila sehari tak jumpa, aku rindu...





Seharian mendengar lagu ni...teringat kisah kisah member member sekeliling. Heeeee nak gelak pon ade kadang kadang.
Jodoh adalah satu yang sangat MISTERI sebenarnya.
Walaupon jauh sampai kutub mencari 'si dia' kita tak tau slash takkan menyangka kiranya yang dicari cari selama ni ADA BETUL BETUL DEPAN MATA!
Siapa sangka? Jodoh pertemuan ALLAH dah tentukan....kalao 'terkene' dengan jiran sebelah rumah sekalipon...siapa nak tau kan????
Dulu dulu duluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu zaman mak ayah jodohkan anak....
tak lama lepas tu cari jodoh dalam majalah lak....URTV ke... Majalah Siswa ke...Majalah Bintang Kecil ke...kan?
lepas dari tu zaman berkenal kenalan kat bus stop..ngorat ngorat kat Lot 10...sungei wang....
Dari zaman Friendster...Myspace...sampailah bertemu jodoh dalam Facebook (macam aii awwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww!!!!)
Tak de siapa sangka pun....mungkin dia jugak teman sekelas kita kat skolah dulu yang suke baling2 pemadam GETAH ada muka power rangers kat kita!!!!
Entah entah dia adalah adik/adik ipar/sepupu/sepapat/ kepada bestfriend kita sendiri.....siapa yang tau...betul tak????

Maka dengan itu.....janganlah merungut kalau kita tak kawen kawen tak de bf/gf sampai skang....
kepada yang dah ada GF/BF/tunang/wife/hubby ...jangan lak siasiakan derang........hargai setiap saat dan bersyukur bahawasanya kita ada seseorang yang sayangkan kita.

Apa apapun yang berlaku dalam hidup kita dah tertulis ....
Dan kita semua Ditakdirkan Jatuh Cinta ... tak hari ini....esok....tak esok...lusa mungkin.....yang pastinya kita semua pasti jatuh cinta!

Sekian, Trimas!

Doaku : Semoga Allah memberi kebahagiaan kepada kita semua sampai Syurga...Amin~


Love isn't love unless it is expressed; caring isn't caring unless the other person knows;sharing isn't sharing unless the other person is included..and how bout you?

No comments:

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...