Tuesday, October 7, 2014

:: Resepi Bulgogi Daging/Ayam ::


Bahan-bahan
  • 1kg daging/ayam slices
  • 1/2 cawan kicap/syouyu
  • 1/4 cuka nasi/jus epal/pear
  • 2 sudu besar gula /brown sugar
  • 2 sudu besar bawang putih parut
  • 2 sudu besar halia parut
  • 2 sudu besar minyak bijan
  • 1sk chili flakes / lada hitam
  • 1/4 biji bawang besar kuning - potong baji
  • daun bawang (ambil bahagian batang yg putih+hijau dan cincang)
  • bijan
Cara-cara
  • Campur semua bahan ke dalam mangkuk dan perap sekurang2nya 2-3jam.
  • Bakar/grill atau masak atas pan fry sehingga kering.
  • Taburkan bijan



watermark

No comments:

Post a Comment

komen yang murni-murni sudah, selebihnya SPAM!

Top Post