Tuesday, August 3, 2010

:: My makeup artist ::

Tiga maut kereta bertembung


SATRIA Neo yang remuk setelah terbabit dalam kemalangan di Kilometer 7.2 Jalan Linggi-Rantau semalam.

PORT DICKSON – Tiga orang termasuk sepasang suami isteri maut manakala empat lagi parah dalam satu kemalangan ngeri membabitkan dua buah kereta di Kilometer 7.2, Jalan Linggi-Rantau di sini semalam.

Dalam kejadian pada pukul 2.40 petang itu, pasangan suami isteri, Ibrahim Bachik, 68, dan Zainab Long, 64, maut selepas kereta Proton Saga BLM yang dinaiki mereka bertembung dengan sebuah kereta Proton Satria Neo yang dipandu Mohd. Khalid Ibrahim, 55, yang turut maut.

Kejadian tersebut turut menyebabkan isteri Khalid, Rosella Abdullah, 40, dan dua anak serta seorang menantu mereka cedera parah.

Ketua Polis Daerah, Supritendan Baljeet Singh berkata, kejadian itu dipercayai berlaku apabila kereta Proton Saga yang menghala ke Linggi cuba memotong sebuah kenderaan di hadapannya tetapi gagal lalu bertembung dengan kereta Proton Satria Neo.

“Ibrahim dan Zainab maut di tempat kejadian akibat cedera parah di kepala dan badan manakala pemandu Proton Satria Neo pula meninggal dunia sejurus tiba di Hospital Tuanku Ja’afar (HTJ) Seremban,” katanya.

Kata Baljeet, tiga mangsa yang mengalami kecederaan parah ialah Nor Mohd. Fadli Mohd. Khalid, 24, Norashima Yahya, 20, dan Hazlijam Md. Hashim, 25. Semua mereka kini dirawat di HTJ.

No comments:

Post a Comment

komen yang murni-murni sudah, selebihnya SPAM!

Top Post