Tuesday, July 6, 2021

:: Covid Itu Bukan Permainan - Kisah Syahoney ::ini catatan seorang syahoney. seorang syahoney yg kecil tapi berjiwa besar, seorang syahoney yg kecil yang mempunyai semangat yang waja. seorang yang kecil tapi hatinya sekuat titanium.
dugaan hidup takkan pernah berhenti menjengah. satu demi satu syahoney tangkis dengan tabah dan gagah. berani melangkah.. itu yg dia sentiasa tanam dalam diri dan jiwa. Allah tak duga kalau kita tak mampu melaluinya. Sesusah susah kita ada yg lebih sengsara. itu motivasi diri. Positif. apa jua datang cuba positif. tak salah menangis sekali sekala.. tapi kita-kita aje. syahoney dan cerminnya.
satu hari covid melanda. bukan calang2.. hampir satu sekeluarga disapunya. Sakit bukan kepalang buat yang tak rasa.. tapi berjuang tetap berjuang. tenang.
Mak, ayah dan sang suami dibawa jauh pergi. tiada jaminan untuk kembali. Alhamdulillah... hati kental, titip doa terus kekal. Mak dan ayah pulang dengan senyum dan buat lega sebentar.
Hening. jiwa hening seketika. tatkala membaca 'ditidurkan'. jantung tersentak.. nafas sedalam-dalam ditarik. ISTIGHFAR. Allah... Allah... Allah...
perjuangan belum berakhir..... jgn kalah. bisik hati. jangan berani air mata jatuh setitik pun jerit dari dalam diri.
Allah tahu apa yg ada dalam lubuk hati... Allah tahu. Semoga Allah bagi syahoney yang kecik itu segunung semangat selautan kekuatan untuk mengharungi semua ini... insyaAllah. لَا إِلَٰهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ

(Incik Pinky dalam tu sedang "tidur" moga Allah sembuhkan beliau seperti sediakala)

watermark

No comments:

Post a Comment

komen yang murni-murni sudah, selebihnya SPAM!

Top Post