Thursday, March 23, 2017

:: Live - Selamat petang ::

Friday, March 10, 2017

:: Kenapa Rezeki Tak Murah? ::

Salam Jumaat

Tuesday, March 7, 2017

:: Sambal Buruk Pedas Mak Wan - Review ::

Namanya : Sambal Buruk Pedas Mak Wan.

Rasanya? One of the best sambal hitam ever!!



Yup..nama komersialnya sambal buruk, very good  comersial name to start off.
 Ia adalah sejenis sambal hitam ye. Rasanya...sedap2 bibir dan lidah cuma kalau boleh tambah 'masam' sikit lagi tentu lagi KICK!!

First time ai rasa masa kawan ai offer roti bakar sambal katanya. Masuk je mulut. Ok..terus order.
So, pada korang yang mencari sambal hitam sedap kat area kl boleh contact Miss Naj Far.

Harga???
RM10 je!!


FB : Naj Far


Monday, March 6, 2017

:: Asia's Next Top Model Cycle 5 ::


Fuh!!! April is coming and so is Asia's Next Top Model.






My eyes are all over my fav Alicia Amin (dah follow dia sejak 3 years back). Tapi dia ada pesaing hebat Shikin Gomez - yup, BOTH are Malaysian!





Good luck to both of you!
Alicia, don't start the drama..thehehe~

Valerie & Veronika - twin sisters tau!

Jom kita sneak peak pasal Alicia Amin ni sikit :



Next entry kita cerita pasal orang lain pulak k.

xoxo

watermark

Friday, March 3, 2017

:: Review - Penang Drone Guy ::



Assalamualaikum & Hai semua.
Kali ni ai nak cerita/review pasal Penang Drone Guy. Cerita agak lalu sebab kekangan kerja.

Penang Drone Guy atau namanya Dennis. Ai jumpa dia dekat atas BUKIT BENDERA,PENANG.
Ni semua hasil "TAK TAHU NAK PEGI MANA" bila weekend February hari tu. Kitaorang drive dari KL to North. Singgah Cameron Highlands tapi end up dekat Penang.

And for the 1st time ai dibawa naik Bukit Bendera oleh my Husband (ai rasa macam pernah naik masa ai baby dulu, tapi ai tak ingat apa-apa).

Cerita pasal Bukit Bendera ai akan cerita kemudian sebab ai dah janji nak review pasal Dennis the Drone Guy ni dulu.

Ok......Dennis ni port lepak beliau adalah di atas Bukit Bendera di kawasan Cafe "Sky Terrace" - David's Brown. Beliau approach kami sekeluarga sambil bawak laptop, ingatkan nak jual apa, rupanya tunjuk hasil kerja beliau yang ai baru view a few second and i said WOW!!! I WANT~

Harga pulak...gila serius MURAH!!
RM45 dengan thumb drive + soft copy + upah!!

Apa yang dia buat?
Dia buat video menggunakan DRONE. Sangat perfect end result dia, berbaloi dengan harga berbanding beli STILL picture yang official photographer Bukit Bendera amik (yang pakai green screen & edit tu).

Overall, ai SANGAT puas hati dengan kerja tangan Dennis, The Penang Drone Guy.

watermark

:: Review - KFC KL Gateway ::

1st impression?

BAD! BAD!! BAD!!!! BAD!!!!!


I give you guys 0.5 star out of 5.
The pick up system not fully utilized by all crews.
If you guys want to tiru McD make sure you are ready and well trained.
The rule is FIRST in FIRST OUT!
Not First In & Suka Hati Akulah Nombor mana nak OUT!
None of the crew take it seriously...taking and preparing orders accordingly to the order number. They just pick the number as they like.


Again....

BAD!! BAD!! BAD!! BAD Service .

I saw the owner inside the kitchen and there are complaints from customer but the facial expression was like.....'whatever'. yes..i mean the 2 'tanned' man one of them wearing white shirt.
Customers starts to swarm in the restaurant like buying football ticket!

As for me i finish ordering at 1316 and only managed to get my order at 1351 (35 minutes!), after i ask and ask and ask the lady at the counter to attend my order. If i didnt act so..i might get my order by tomorrow!! - gah!


(i didnt get what exactly stated pun.. the part that i requested all finish. And i get fries instead of LTD A Bites )

If the crew strictly follow the numbering in orderly form..this issue will not happen. THINK!! I  can see many abandoned orders at the counter, just because the complete order number are scattered and the order screen displaying non-pickup/abandoned order and the crew keep on shouting order number. (Adoilaaaaaa..korang ni.. ada screen untuk nombor korang pekik/laung je nombor.. Possibilities untuk air liur korang dok masuk dalam makanan yg korang tgh pegang dalam tray tu tinggi tau!)


So...my verdict is 0.5 out of 5.
Kindly review back your working system. If yiu cant do it the McD/canggih way. Back to your KFC root la. Order & prepare. If not customer will turn green or just mereput or turn old waiting for their order

Dissappointed,
Syahoney.

Thursday, March 2, 2017

:: Gerhana Bulan - Throwback Thrusday ::




Throwback .... di satu malam yang cerah, ketika ai terlepas nak merakam Gerhana Bulan. But still the moon look so fine~

watermark

Wednesday, March 1, 2017

:: Pendaftaran Masuk Darjah 1 secara online ::

PERMOHONAN PRASEKOLAH 2018

Assalamualaikum makluman kpd semua guru, mohon diwar-warkan kpd ibu bapa / kenalan berkenaan permohonan kemasukan ke prasekolah bagi tahun 2018 dibuka bermula 1 Mac 2017 sehingga 31 Mei 2017. Permohonan hendaklah dibuat secara online di 

Kemudian perlu mencetak borang dan hantar ke prasekolah bg tujuan semakan. Keputusan pengambilan murid juga perlu disemak secara online... sekian utk makluman


PENDAFTARAN TAHUN 1

Semua ibu bapa yang mempunyai anak dalam lingkungan 5-6 tahun yang lahir pada tahun 2011&2012 boleh mendaftarkan anak ke sekolah kerajaan melalui sistem online.

Tuan / puan boleh melayari  

1 Mac 2017 sehingga 30 April 2017.






















Lengkapkan semua maklumat yang ada. Terutama jadual imunisasi (kena refer buku KKIA anak).


























Item (1)






Item (2)






Senarai semak/Check list yang nak kena bawak bersama borang yang dah print pergi sekolah anak nanti!!!










Sebarang pertanyaan tuan/ puan boleh menghubungi pihak sekolah.


INGAT!!!
Lepas isi kena print out n sahkan. Bawak salinan mykid segala document bagai bawak g pejabat sekolah yg kita daftar

p palang s : Harap bersabar kiranya anda tidak mempunyai talian internet yang SUPER laju.

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...