Saturday, December 31, 2016

:: Live - Gubahan Hantaran ::

Masih berjaga diwaktu ini....banyak lagi nak siapkan...good night!

Friday, December 30, 2016

:: Hello Kitty Kit Kat ::

Finally.....

Thursday, December 29, 2016

:: DIY - Paper wheel untuk pelamin ::

Teaser....haaaaaa gigih siapkan 2 malam. Hahahahaha...

Akhirnya siap!!

Wednesday, December 28, 2016

:: Hilang parcel pos laju ::

Kadang-kadang bila agak "keseorangan" mesti teringat dekat parcel pos laju yang hilang sejak 6 november 2016.
First time hilang parcel dejat opis ni. Ada jugak manusia tangan panjang walhal bertahun kirim kat opis tak pernahnya nak hilang.
Dah la barang dlm parcel tu ai kira amat berharga to me.....tak de rezeki la tu...
Saya agak sedih.........huuuu..

Tuesday, December 27, 2016

:: Live - Fire Drill di pagi Isnin ::

Sekali dia fire drill pulak pagi2 buta ni...hadoi laaaaaa.

Live from opis.




Wednesday, December 21, 2016

:: Wordless Wednesday - Awan ::

Langsung dari jendela pejabat

Tuesday, December 20, 2016

:: Neurofibromatosis... Masih ramai tidak tahu ::

Apa itu NEUROFIBROMATOSIS?

Masih ramai tidak tahu tentang 'penyakit' bawaan genetik yang sangat jarang dijumpai ini.
Tergerak hati untuk menulis kerana ternampak seorang lelaki dengan kondisi ini di dalam komuter ketika entry ini di tulis

Dan ya..masih TIADA ubat untuk NEUROFIBROMATOSIS ini.
Semoga satu masa nanti akan ada ubatnya.



p palang s : Seseorang yang mempunyai neurofibromatosis atau nama ringkas NF kebiasaanya akan mempunyai benjolan di atas kulit. Sekali pandang nampak macam 'daging lebih' tapi sebenarnya tidak. Nanti bila ada masa ai akan tulis sedikit tentang apa itu NF ini.

Wednesday, December 14, 2016

:: Wordless Wednesday - Pagi Yang Gelap ::


Maafla tak sempat-sempat nak update blog.
Busy 'away' dari dunia internet.
Tapi ai nak kasik sedikit gambaran untuk next update ye.


Selamat pagi yg sejuk2 mendung..


watermark

Monday, December 5, 2016

:: Baby G x Hello Kitty in Japan ::













Cantik kan?
Secantik harganya yang RM1K lebih tu....
duit kumpul belum sampai RM500 lagi...waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
dah la limited edition!









watermark

Saturday, December 3, 2016

:: Petua Tanam Pokok Mejadi ::

Alhamdulillah....
Seronoknya bila kita tanam pokok...pokok menjadi. Lagi seronok bilamana berbuah...gemok pulak tu.
Petuanya?

Baca Bismillah, Selawat, jangan lupa berbual dengan tanaman anda (yg ni hari2 ai buat)
InsyaAllah menjadi!


 
Pokok Mangga ni ai tanam dari biji manga...tapi ai tak tau ni manga apa....

 
Buah limau di belakang garaj

 
Ni lagi satu pokok mangga fav ai...hari2 ai sembang ngan pokok ni. Juga dari biji buah.

watermark

Friday, December 2, 2016

:: Baby G x Hello Kitty ::

The Best is yet to come!
The launch will be on December 9, 2016.
Price as I ask a friend in Japan it will be around RM960 (postage not included)



Gambar Baby-G tu?
Nanti ai share ok!


watermark


Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...