Friday, November 28, 2014

:: 5 Day Black & White Photo Challange - Day 5 ::

Day 5 - Di langit itu pandangan kita bersatu




**To all yang nak join dipersilakan

watermark

Thursday, November 27, 2014

:: 5 Day Black & White Photo Challange - Day 4 ::


Day 4 - Throwback.
KureSya at Krabi



**To all yang nak join dipersilakan
watermark

Wednesday, November 26, 2014

:: 5 Day Black & White Photo Challange - Day 3 ::

Day 3 - Ini Tag Kerja Saya


**To all yang nak join dipersilakan

watermark

Tuesday, November 25, 2014

:: 5 Day Black & White Photo Challange - Day 2 ::


Day 2 : Good Morning!





**To all yang nak join dipersilakan

watermark

Monday, November 24, 2014

:: 5 day Black & white Photo Challange - Day 1 ::


Baiklah......
This is Day 1 Pic..


Suatu Hari Nanti.....





Tok Wan Mat Shariff dalam kenangan.
Al-Fatihah~



**To all yang nak join dipersilakan

watermark

Saturday, November 22, 2014

:: Harum Malam & Me ::











.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.




Ini PEK baru :















yang penting belilah yang ori!
Tak tau cara?
Meh saya tunjuk...









Selamat Membeli Belah dan Rasai Perbezaannya!


**saya dah cuba...anda bila lagi. Bau memang harum.
Rasa ala-ala bunga ros..manis...sedap.
Tak percaya...beli satu dan cuba!







watermark

Friday, November 21, 2014

:: Kisah 3 Hello Kitty Part 21 ::





watermark

:: Phuket Hari 1 ::





Kami bertolak dari KL lebih kurang jam 1200.





Sampai sahaja di Phuket kami disambut oleh hujan. Sewaktu nak melepasi imegresen orang punyala ramai macam nak masuk stadium. Memang rezeki kami agaknya. Pihak imegresen memberikan keutamaan kepada mereka yang membawa anak kecil dan orang tua. Tak payah la kami beratur lama dan panjang! Terusssssssssssss je lepas!



Lepas korang keluar dari imegresen, amik luggage. Nanti ada satu kaunter yang akan tawarkan korang SIM CARD PERCUMA. Jangan takut amik aje sebab tu memang dikhaskan untuk pelancong.



Dekat airport memang banyak sangat service airport transfer ke hotel. Tinggal nak pilih aje. This time kami pilih nak naik minibus aje.
Dengan bayaran THB180/person. Kami menaiki minibus ke Patong.

TIPS : jangan terpengaruh dengan apa juga promo island atau lain-lain di airport!

Kami siap dibawa ke satu kaunter yang mana konon tawarkan TAXI FREE. Tapi.....dengan syarat kena beli property dengan syarikat tu! Hahahahahha...memang tak la. Cakap je gaji kecik tak de dalam senarai tangga gaji yang derang tunjuk tu pun.



Naik minibus pun ada tips ye. Sebabnya lepas korang naik nanti derang akan berhenti kat satu stop ni. Yang mana kat stop yang ini derang akan bawak korang ke agensi pelancongan yang menawarkan harga potong kepala untuk Phuket tour dan island tour. JANGAN BELI!



Sila tipu bila perlu. Macam ai..ai cakap ai kat Patong 2 hari je. Tak nak pegi island pun sebab mabuk laut. Hahahhahaha. Derang tak paksa pun...

Hampir 1 jam dari airport baru sampai Patong. Tu pun sebab jem,trafik light lama.
Lega gila bila dah sampai hotel. Yang best lagi orang hotel tu just check booking suh bayar deposit THB100 je. Terus dia suruh naik bilik berehat dulu. Kemudian baru dia nak passport dsb.




Disebabkan cuaca hujan kami pun nak keluar lewat petang sikit dan mujur ai dah bawak bekal baju hujan awal-awal sebab teringat kes ribut kat Maya Bay hari tu.

Lepas asar kami keluar jugak walaupun hari masih hujan. Beli la payung sebutir buat syarat. Kami jalan kaki ke Juncyelon,Bangla Road dan Patong beach. Usha kawasan katanya. Ai tak de tujuan lain selain HELLO KITTY sebenarnya! Hahahhaha. Sempat lagi grab barang kecik-kecik kat kedai Hello Kitty depan pantai Patong.



Sekejap je jalan tiba-tiba hujan kembali lebat. Terpaksa la balik hotel cepat-cepat. Lepas Isya' baru hujan berhenti. So kitaorang pun pegi la sewa moto THB200 untuk 24jam.

Jalan-jalan cari makan. Seriously susah jugak nak cari makanan HALAL yang murah dekat area Patong Beach. Kalau ada pun dekat masjid kedai makan kecik-kecik je. Malam tu kami tak boleh nak jalan jauh sebab faktor cuaca. So kitaorang makan area Juncyelon Mall je. Kedai Pak Arab yang ada makanan Thai. Mahal! Tapi redah je la.

Nasi putih x2
Tom yam
Telur Bungkus
Air Tembikai
Air Mineral

Total = THB750

Lepas makan kena balik sebab Mimi dah mengamuk nak tido. Balik la hotel. Dengan nyenyaknya Mimi tido. So, ai amik kesempatan nak pegi urut kat Zen Massage kat bawah hotel sikit je. Incik Pinky tengokkan Mimi. Ai amik Back Massage THB400.

Lega sikit badan yang stress ni. Lepas habis, Incik Pinky lak take turn. Dan malam itu kami tidur dengan nyenyaknya. Hahahahahaha.



watermark

Thursday, November 20, 2014

:: Put your hands up in the air for R2Rick! ::





have you guys listen to the music?


R2Rick is the new artist in town. R2Rick offers us the music lover with a spalsh of dance+pop music for our ear.

Personally this is my kind of music. I'm a fan of this kinda music.
If you listen to it for the 1st time, you'll be asking yourself is it true this sound comes from Kuala Lumpur?
and hell yeah, made in Malaysia and pumping up the bass!

Well, Ricky ma man....i can't wait to hear the remix version of the song. Keep it up brotha!






watermark

:: Review Lunch Delivery - R'sTaste ::



Ladies and gentleman...
Let me introduce to you to the new Lunch Delivery in Kuala Lumpur...




Guarantee SEDAP!!!!!



Yesterday i ordered Beef Lasagne with side salad.
Dressing salad sangat sedap.
Beef lasagne dia sangat sedap dan portion besar!

RM15/box including delivery.





memang tak rugi..

But for the time being Chef Abe terpaksa bercuti sementara sehingga diberitahu kelak.
Anything i'll update ya...

As for Abe..i'm already a FAN!


watermark

Wednesday, November 19, 2014

:: Pureen Stock Clearance Promotion Nov 2014 ::


.


Nak serbu atau tak...ikut suka uolls....
sebab ai memang takkan pergi...hehehehehehe


Selamat bershopping!


watermark

Tuesday, November 18, 2014

:: WE Hotel @ Sansabai, Patong, Phuket ::


Nama Hotel : WE Hotel
Kawasan : Sansabai
Address: 179/88-94 Phangmuang Saikor Road, Kathu, Phuket Patong Beach 83150, Thailand
Phone:+66 76 343 255
Swimming Pool : YES, Rooftop
Breakfast : YES
Walking distance : Patong Beach - 10 minutes
                   Juncyelon Mall - 5 minutes
                   Bangla Road - 5 minutes


Berbekalkan RM178 kami menginap di WE Hotel @ Sansabai selama 3hari 2malam. Hotel ini adalah antara hotel yang startegik kedudukannya. Walking distance 5-10minit ke pantai patong, Bangla Road, Juncyelon Mall dsb.









Tempat ni tak bising sangat sebab dia tidak terletak dalam Bangla Road yang penuh dengan pub dan club. Ok sangat kalau bawak anak-anak. Cumanya swimming pool derang hanya untuk orang dewasa.



Tempat urut, sewa motor dan tuktuk turun bawah je dah ada. Makanan halal jugak ada disekitar hotel ni tapi harga mahal sikit la berbanding dengan kedai makan di kawasan masjid.



ATM machine serta money changer jugak banyak disekitar hotel.

Pekerja mereka sangat peramah walaupun hanya 4-5 orang je yang mahir berbahasa inggeris. Room service superb. Panggil je terus datang. Internet laju. Breakfast juga disediakan.



Bilik dikemas setiap hari walaupun tak suruh!

Apa lagi nak cerita pasal hotel ni ek? Hurmm...macam tak de je. Yang penting out of 5stars i give them 4. Sebab bilik tak bercarpet. Tu je! Hehehehehhe




watermark

:: Kisah 3 Hello Kitty Part 20 ::



watermark

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...